SPONSORERET

Limoncello: den mest fantastiske cocktail til sommeraftenerne

Har du fået serveret limoncello i Italien? Den friske sommerdrik kan findes mange steder i Sydeuropa, og det har lige så stille også vundet indpas nordpå. Det bedste ved limoncello og andre drikke baseret på spritz er, at det er nemt at lave og relativt lavt på alkohol – så man kan sagtens nyde et par stykker på terrassen, uden hele verden kommer til at snurre alt for meget rundt.

Hvis du gerne vil finde en opskrift på en Limoncello Spritz cocktail, skal du prøve at se med her. Ved du egentlig, hvordan konceptet spritz er opstået? Det er grundlæggende en forstærket vin eller eventuelt en likør, der er blandet op med danskvand. Herhjemme er den, vi kender bedst, formentlig Aperol. Det er en drink, der skiller vandene – mens den for nogle er lig med sommer, bryder andre sig ikke om, hvor bitter den kan være.

Spritz er ikke lig med bitterhed

Selvom Aperol Spritz kan betyde, at det bliver ganske bittert, er det slet ikke det samme med en Limoncello. Her får du en meget frisk og let syrlig drink, som samtidig har noget sødme. Det friske gør også, at den fungerer rigtig godt som en lille appetizer, før I måske skal spise. Det er også meget almindeligt at få den serveret ved bordet i Italien, når I har bestilt jeres mad.

I kan jo eventuelt prøve jer frem og lave forskellige cocktails. Nogle gange kan det være sjovt at invitere gæster, hvor I hver især skal stå for at lave en cocktail til bordet – og så er en limoncello spritz altså den helt rette vej at gå, hvis I gerne vil imponere jeres gæster relativt let. Sørg for at vælge en limoncello, der er baseret på de helt rette citroner – så får I en god drink, der er frisk og indbydende.