Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Sørg for, at der kommer salt mellem alle sværene. Klip laurbærbladene i to på langs. Stik de halve laurbærblade ned mellem sværene.
  2. Bland timian og salt sammen, og fordel saltet på kødet i et jævnt lag. Lad gerne stegen stå 1 døgn og trække i køleskabet, i et fad med klæde over.
  3. Indstil ovnen på 200 gr., og stil stegen midt i en kold ovn i ca. 1½ time. Stegetermometeret skal vise 65 gr. i midten af kødet. Hvis sværen ikke er sprød ved 55 gr., skru da ovnen op på 250 gr., og giv den god varme de sidste 10 til 15 min.
  4. Skær hvidkålen i tynde strimler, og blancher dem i kogende vand tilsat salt. Kog kålen i ca. 1 min. Kom kålen i en si, og hæld kortvarigt koldt vand over. Læg hvidkålen på et klæde, så vandet suges væk.
  5. Skræl jordskokkerne, og skær dem i helt tynde skiver. Skær æblet i små tern, og kom æble og jordskokker i en skål med hvidkålen. Tilsæt græskarkerner og tyndtskåret porre.
  6. Pisk dressingen sammen, og vend den straks i salaten.
  7. Fjern fedtlaget fra stegeskyen. Kom stegesky og æblecider på panden, og bring det i kog. Ryst fløden godt, og kom den på panden. Rør i saucen, til den koger, og lad den koge 1 min. Hak lidt frisk timian, og kom den i sammen med salt og peber.
  8. Skær stegen i skiver, og server den med salat, sauce og kartofler.
Tips!
Sørg for, at stegen står i fadet, så sværen ligger så vandret som muligt. Klods den evt. op med en kartoffel eller sølvpapirkugler, hvis den hælder lidt.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce
Pin it