Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. To af bundene dryppes evt. med lidt cognac og smøres med hindbærsyltetøj. Creme og flødeskum røres sammen og fyldes i en frostpose. Bind en knude, så cremen bliver i posen og klip 2 cm hjørne af.
  2. Læg den første bund på fadet (se tips/grundopskrifter) på bagepapir. Fordel cremen på bunden ved hjælp af sprøjteposen, og læg næste bund på plads. Fyld mere creme på, og dæk med den sidste bund. Tryk kagen let til. Brug resten af cremen til at jævne kanten med ved hjælp af en palet. Stil kagen koldt.
  3. Ælt marcipanen sammen, sigt lidt flormelis på bordet, og rul den forsigtigt ud. Drys med mere flormelis, hvis det er nødvendigt. Skær marcipanen ud i samme form som kagen og læg den på som låg.
  4. Vil du lave roser eller anden pynt, tager du den marcipan, der blev til overs (ca. 50 g) og ælter med 1/2 -1 tsk. past. æggehvide. Derefter ælter du så meget flormelis ind i massen, at konsistensen bliver som den oprindelige. Nu er massen langt mere plastisk, og den kan farves og formes efter smag. Skal det ikke være roser, kan det f.eks. være små hjerter, der stikkes ud med en kageudstikker og drysses på.
Tips!
Flødeskum Skal det nu være en kunst? Nej, ikke hvis man kan, men det kan også gå galt. Det er vigtigt, at fløden er køleskabskold, og i varme perioder er det klogt at sætte røreskålen i køleskabet, så den også er rigtig kold. Når du mener, at flødeskummet er færdigt, bruger du en dejskraber til at røre det igennem med. Tit er det mere flydende i bunden af skålen. Overpisket fløde mister blankheden og virker lidt grynet. Man kan være heldig at redde det ved at tilsætte lidt mere fløde eller bare lidt mælk og røre det meget forsigtigt.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Juleophæng 10 dec 2016 18:34 Kirsten Skjerbek
Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha

Dagens lækkeri

Skønt bagværk