Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Put øl i surdejen og du får nogle lækre sprøde surdejsflute med øl.
Surdejsflute med øl
3 lange flutes
Surdejsflute med øl
5 g gær
2½ dl koldt vand
2 tsk. salt
200 g rugmel
ca. 500 g hvedemel
Grundopskrift på hvedesurdej (Ca. 3 dl)
5 g gær
Sådan gør du:
  1. Rør surdej, gær, øl og vand sammen.
  2. Rør de øvrige ingredienser i. Dejen må ikke virke tør. Lad dejen hæve tildækket natten over i køleskab ca. 12 timer.
  3. Form 3 lange flute. Lad dem efterhæve tildækket ca. 30 min. Klip, eller snit flutene med en skarp kniv. Her har vi klippet dem og herefter vredet stykker af flutetoppen skiftevis til højre og venstre. På den måde bliver det nemt at bryde brødet i mindre stykker efter bagning, og så ser det dekorativt ud. Pensl med vand. Bag flutene ca. 20-25 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
Tips!
Stil gerne en bradepande (20 x 25 cm) på en rist på nederste ovnribbe. Hæld 2-3 dl kogende vand i, lige før du stiller flutene ind. Lad den stå under bagningen. Dampen giver gode, sprøde flute og en flot kulør. Morgenbollerne kan bages på samme måde.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it