Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Skrab vaniljekornene ud af stængerne. Kog fløde og mælk op med de tomme vaniljestænger, lad mælken trække 5 min. Tag vaniljestængerne op.
  2. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn skrabet ud af vaniljestangen, til det er cremet. Rør den varme mælkeblanding i æggeblommerne.
  3. Kom blandingen tilbage i gryden. Varm langsomt op under omrøring ca. 6-8 min. til en cremet konsistens dog uden at koge, det sker ved 85 gr. Må ikke koge.
  4. Afkøl cremen, gerne i koldt vandbad, rør undervejs, så der ikke dannes skind. Køl cremen helt af i køleskab, hvis du bruger ismaskine.
  5. Kom iscremen i en fryseegnet beholder eller ismaskine, og frys til is. Hvis du ikke bruger ismaskine, kan du mixe isen i en foodprocessor, når den er frosset til grødis, eller rør isen igennem flere gange under indfrysningen.
  6. Hak og smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Fordel chokoladen i striber på bagepapir. Lad det stivne. Bræk chokoladen i mindre stykker, og rør dem i ismassen. Nu kan isen spises, eller den kan fryses igen, hvis den først skal serveres senere. Her har vi kuglet isen op og kommet den i pyntede isvafler.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it