Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Småretter, snacks & tilbehør
Stikkelsbærgelé med vanilje er god på friskbagte boller.
Stikkelsbærgelé med vanilje
(4-6 små glas)
Stikkelsbærgelé med vanilje
3 dl vand
Sådan gør du:
  1. Skyl stikkelsbærrene. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kog stikkelsbær i vandet sammen med vaniljestangen, til bærrene brister. Hæld bærrene til afdrypning i en saftpose eller et rent klæde over en sigte natten over
  2. Mål saften, og beregn sukkermængden. Bring saften i kog, og rør sukkeret i lidt ad gangen. Tilsæt vaniljekorn. Kog saften, til den er lyserød og kan bestå geléprøven. Skum af.
  3. Kom geléen i små glas. Læg et rent klæde over, og lad geléen køle af. Luk glassene til, når geléen er stivnet. Opbevares mørkt og køligt, gerne i køleskab.
  4. Geléprøven: Vil du være sikker på, at geléen bliver stiv nok efter afkøling, kan du foretage geléprøven: Dyp en ske i saften. Lad saften dryppe fra skeen ned i gryden. Bliver den sidste dråbe hængende, er geléen færdig.
Tips!
Hvis du laver opskriften med modne stikkelsbær, bliver det til en tyktflydende sirup i stedet, det smager også skønt.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it