Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Til mellemmad eller frokost kan det være godt med sådan en pirog med fyld af kartofler og løg, hvis du da ikke vælger at bage noget helt andet ind i de små brød.
Speltpirogger
ca. 16 stk.
Speltpirogger
5 dl vand
50 g gær
2 tsk. salt
ca. 300 g mel
200 g kartofler
Sådan gør du:
  1. Bland koldt vand med smuldret gær, salt, sigtet speltmel og hvedefuldkornsmel, og lad blandingen hvile en times tid.
  2. Kog og afkøl kartoflerne. Pil løget, hak det, og steg det mørt i olivenolie, uden at det tager farve. Køl også løget af. Skær kartoflerne i tern (eller mos dem groft), og bland dem med løg og fint klippet rosmarin.
  3. Ælt dejen færdig med mel, tril den til boller, og tryk dem til flade ovaler, ca. 20 cm lange. Læg fyld på midten, fugt kanten med lidt vand, og fold dejen sammen. Klem kanten til, og lad piroggerne hæve ca. 20 min.
  4. Sigt lidt mel over piroggerne, og bag dem ved 225 gr. i ca. 15 min
Tips!
Hvis fyldet skal være egnet til frysning, kan du bruge f.eks.:
- ost, sennep og skinke
- hakkede oliven og puré af tørrede tomater
- flødeost, f.eks. hvidløgsost med urter
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Karen Hare
Annonce
Pin it