Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Smørkager
(20 stk.)
Sværhedsgrad: Svær
Tidsforbrug: 1¼ time, heraf arbejdstid: 45 min.
500 g hvedemel
150 g smør
50 g gær
2 æg
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
Vaniljecreme:
1 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. hvedemel
3 dl mælk
Remonce:
100 g smør
150 g sukker
2 spsk. lys sirup
Desuden:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i melet i en skål. I en anden skål udrøres gæren i mælken. Rør det i melblandingen sammen med de øvrige ingredienser til dejen, og ælt den let sammen. Stil dejen til hævning i 15 min.
  2. Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen. Kog cremen op, til den bobler og jævner. Kom den i en skål, og afkøl den. Drys evt. lidt sukker over.
  3. Rør ingredienserne til remoncen sammen.
  4. Del dejen i 2. Rul den ene ud, så den passer i en bradepande på 20 x 30 cm foret med bagepapir. Smør halvdelen af remoncen på dejen, og fordel herover creme og tranebær.
  5. Rul det andet dejstykke ud til en rektangel, smør resten af remoncen på, og rul det sammen til en roulade. Skær rouladen i skiver til 20 snegle, læg dem over dejen i formen, og lad kagen efterhæve 15 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg, og bag kagen ved 180 gr. i ca. 25-30 min. Pynt med glasur, mens kagen stadig er lun. Drys mandler over.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it