Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i lunkent vand. Kom melet i en anden skål, og smuldr de 100 g smør heri. Tilsæt salt og sukker og gærblandingen. Ælt dejen sammen, og stil den til hævning 1 time, dog ikke et for varmt sted.
  2. Rul dejen ud til et rektangel, 10 x 20 cm. Skær smørret i tynde skiver, og læg dem på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Udrul den til et rektangel, ca. 12 x 48 cm. Skær dejen igennem på tværs, så der dannes 4 ens firkanter, og skær dem nu i 4 trekanter hver, så der i alt er 16 trekanter. Pensl med sammenpisket æg. Kom en klat marcipan, evt. æltet med appelsinskal, på hver, og rul sammen fra den brede ende. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve 15 min., og pensl med sammenpisket æg. Bag croissanterne ved 225 gr. i ca. 18 min. Pynt dem med sigtet flormelis, og server dem med hjemmelavet jordbærsyltetøj.
Tips!
Bag evt. croissanterne dagen før, og lun dem i ovnen eller på brødristeren inden servering. De kan også fryses.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it