Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Skipperlabsovs er en hvid sauce med mørt, kogt oksekød, spæk og kartofler. der findes også en brun version, hvor man kommer rester af kogt eller stegt kød i en brun sauce sammen med kartofler. Labskovs er en af de få retter, som er overført fra søen til landjorden. den stammer fra de store sejlskibes tid, hvor den blev kaldt ”lobscows” eller ”labskouse” efter den engelske ”lobscouse”. senere blev navnet ændret under indflydelse af det tyske ”labskaus”. skipper giver jo næsten sig selv, da det var søens folk, der indtog retten. i dag er skipperlabskovs bl.a. hofretten i restaurant grøften i tivoli.
Sådan gør du:
  1. skær løgene i tern. Bring vandet i kog i en gryde med tætsluttende låg. kom kød og spæk i, og kog op. skum af. kom løg, salt, peberkorn og laurbærblad i. kog det under låg for svag varme ca. 1 time.
  2. skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. kom kartoflerne i gryden, og kog dem med, til de jævner retten, ca. 20 min. smag til med salt og peber. 3. pynt skipperlabskovsen med persille.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper

Skønt bagværk