Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Småretter, snacks & tilbehør
En dejlig sensommerplatte med fiskefrikadeller, rullepølse og ost med blommekompot
Sensommerplatten
4 personer
Fiskefrikadelle med picklesmayonnaise:
(20 små frikadeller)
Hjemmelavet fiskefars:
1½ tsk. salt
2 spsk. revet løg
1 æg
3 spsk. hvedemel
1 dl mælk
Rullepølse med syltede rødbeder:
(1 glas)
Balsamicosyltede rødbeder:
400 g rødbeder
Syltelage:
1 dl vand
250 g sukker
2-3 skiver skrællet frisk
Blommekompot:
(4 pers.)
1½ dl sukker
2 spsk. vand
Sådan gør du:
  1. Fiskefrikadelle med picklesmayonnaise: Læg 1 frikadelle på platten. Rør en god mayonnaise med halvt cremefraiche 18 % og hakket karrypickles efter smag. Kom det i en lille skål. Skal fiskefrikadellerne være ekstra lækre, kan du selv lave farsen, men ellers køb en god, grov fars hos fiskehandleren. 1. Skær fisken i mindre tern. Kom fisken i en foodprocessor, og miks den med salt. Kom revet løg, æg, hvedemel, mælk og peber i, og miks igen. 2. Form farsen til frikadeller. Steg dem i olie og evt. smør på en pande.
  2. Rullepølse med syltede rødbeder: Fordel 2-3 skiver rullepølse på platten, og pynt med karse og sky. Server med hjemmesyltede rødbeder i en lille skål. 1. Rengør rødbederne under rindende vand. Skær top og rodspids af, og kog dem møre i vand ca. 1 time. Smut skindet af rødbederne, og skyl dem. Skær rødbederne i skiver, og læg de stadig varme rødbeder i et rent, skoldet glas. 2. Kog syltelagen sammen, peberroden skal kun koge med 1 min. til sidst. 3. Hæld den varme lage over rødbederne inkl. peberroden. Luk glasset til. Opbevar glasset i køleskab.
  3. Blommekompot: 1. Skær blommerne i tern, og kog dem op i en gryde med sukker, korn fra vaniljestangen, vand og eddike ca. 5 min. 2. Opbevar kompotten i køleskab, hvor den kan holde sig 3-4 dage.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it