Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Få en sund start på det nye år med kernesunde boller, der både mætter og smager helt forrygende.
Saftige solsikkeboller med perlespelt
16 stk.
Fordej:
5 g gær
2 dl vand
1 tsk. honning
Dej:
5 dl vand
1½ tsk. salt
1 dl vand
ca. 450 g hvedemel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør gæren til fordejen ud i vandet, og rør speltmel og honning i. Lad fordejen stå i en skål dækket med plastfilm natten over.
  2. Kog de 5 dl vand op. Kom perlespelten i vandet, og lad dem simre 20 min. under låg. Lad kernerne afkøle, til de er lunkne. Rør fordejen og de øvrige ingredienser sammen med kernerne, gerne i en røremaskine. Rør dejen til den slipper skålens sider. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 3 timer.
  3. Form 16 boller af dejen, gerne med lidt madolie på hænderne. Lad dem efterhæve på bagepapir på en bageplade tildækket med et rent klæde.
  4. Pensl bollerne med æg og drys med solsikkekerner.
  5. Bag bollerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20-25 min.
Tips!
Du kan bruge perlebyg i stedet for perlespelt.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it