Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Det er lidt omstændeligt at lave hjemmelavet wienerbrød, men den gode smag retfærdiggør de mange gange, dejen skal foldes.
Romsnegle
ca. 16 stk.
Dej:
25 g gær
2 dl mælk
350 g hvedemel
200 g smør
Fyld:
100 g smør
75 g sukker
2 dl rosiner
Romglasur:
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i kold mælk. tilsæt sukker, salt og det meste af hvedemelet. Saml dejen, og ælt den let, men slet ikke som en brøddej. Rul dejen ud på et meldrysset bord i en ca. 1 cm tyk plade.
  2. Skær smørret med en ostehøvl. Fordel smørret på to tredjedele af dejen. Læg dejen uden smør ind over det smørbelagte. Fold herefter en gang mere, så alt smør er gemt, og dejen ligger i 3 lag. Udrul nu dejen i dobbelt længde. Læg den sammen 2 gange. Gentag udrulningen og sammenlægningen.
  3. Rul dejen ud, så den måler ca. 20 x 40 cm. Rør fyldet sammen, og smør det på dejen. Rul dejen sammen til en roulade, og skær i den 1½ cm skiver. Læg sneglene på bagepapir, og tryk dem lidt flade.
  4. Bag sneglene ved 225 gr. i 15-20 min. på andennederste ovnribbe. Pynt sneglene med romglasur.
Tips!
Du kan også lave boller af den samme dej, bage dem i ovnen og pynte dem med chokoladeglasur, så får du hjemmelavede chokoladeboller.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it