Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Kød
Dene lækre moussaka er 'mad med gods i', og præcis til den slags retter er rodfrugter en skøn kilde til både velsmag og næring.
Sådan gør du:
  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver på råkostjernet. Dæk dem med koldt vand.
  2. Svits lammekødet i dets eget fedt. Hæld evt. afsmeltet fedt fra. Tilsæt salt, peber, kanel, rødvin og cherrytomater, og læg låg på. Lad det simre over svag varme, mens du ordner grønsagerne.
  3. Skræl rodfrugterne, og hak dem fint i foodprocessoren. Hæld dem i gryden sammen med kødet, og lad det simre yderligere 10 min.
  4. Pisk mælk og mel sammen, og kog det op under omrøring. Sluk, når saucen er tyknet, og smag til med salt og peber.
  5. Læg et lag kartofler i et smurt ovnfast fad og derefter et lag af kød-blandingen. Fortsæt, til alt er brugt, hæld mælkesaucen over retten, og drys til sidst med ost. Bag moussakaen ca. 1 time ved 200 gr., og server med gulerodstzatziki.
Tips!
Du kan sagtens lave retten med oksekød frem for lam, hvis du foretrækker det.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce
Pin it