Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Hvert år kommer rabarberplanten med nye, friske og rosenrøde stilke, som er skønne at bruge i køkkenet. Du kan prøve denne lækre tærte, hvis du også er fan af sommerens syrligste frugt.
Rabarbertærte med æbler og karamelsauce
8-10 stykker
Tærtebund:
100 g smør
120 g mel
2 spsk. rørsukker
1-2 spsk. vand
Fyld:
Karamelsauce:
100 g smør
1½ spsk. mel
2½ dl fløde
Sådan gør du:
  1. Saml smør, havregryn, mel og sukker til en smuldrende masse, gerne i en foodprocessor. Tilsæt vand, og ælt til en dej. Lad den hvile i en plastikpose i køleskabet ca. 1 time.
  2. Tryk dejen ud i en smurt tærteform (26 cm i diameter, gerne med aftagelig kant) Prik bunden med en gaffel. Lad den hvile i køleskab i minimum 30 min.
  3. Forbag tærtebunden i en 200 gr. varm ovn i ca. 10 min.
  4. Skær æbler med skræl i både. Skær rabarberne i skiver. Fordel æbler og rabarber i tærtebunden. Bland hakkede nødder og mandler, og drys dem over.
  5. Smelt smørret til saucen. Tilsæt sukker og mel. Spæd op med fløde, lidt ad gangen. Bring i kog, og lad saucen simre under omrøring et par min., indtil den tykner.
  6. Hæld karamelsaucen henover tærten. Bag den i midten af ovnen cirka 25 min.
Tips!
Server tærten med vaniljeis eller en klat cremefraiche.
Velbekomme!
Foto: Ove Lindfors/Linnea Press / Opskrift: Caroline Hofberg
Annonce
Pin it