Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Nyd en lækker dessert – og med god samvittighed. Desserten behøver ikke at være en kaloriebombe for at være lækker. Her får du en, hvor fløden er skiftet ud med letmælk.
Sådan gør du:
  1. Kom nødderne i en bradepande, og rist dem 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Kom nødderne i et rent klæde, og gnid skallerne af så godt som muligt. Hak nødderne gennem en persillekværn eller i en foodprocessor, de skal ikke males helt til pulver.
  2. Smør et stykke bagepapir med smør på et område på 25 x 35 cm.
  3. Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af flormelis i. Vend resten af flormelis og nødder i. Fordel dejen på det smurte stykke af bagepapiret. Bag ved 150 gr. på midterste ovnribbe i ca. 45 min. Afkøl og skær forsigtigt kagebunden over i 2 ens stykker. For en form på størrelse med en halv kagebund med plasthusholdningsfilm. Læg en kagebund i.
  4. Læg husblassen i blød i 5 min. i koldt vand. Pisk mælk, æggeblommer, flormelis og vaniljesukker sammen. Udrør majsstivelsen heri. Varm op til kogepunktet under omrøring. Kog ca. 1 min. under omrøring. Tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet, og knug den lidt. Smelt husblassen i den varme creme. Kom cremen over i en skål.
  5. Kog rabarberne op i vand i ca. 5 min., til de er bløde. Afdryp dem i en sigte. Vend rabarberne i cremen, og fordel den lune creme over kagebunden. Læg den anden bund over. Læg plastfilm over. Stil dessertkagen i køleskabet 4-6 timer eller natten over. Skær kagen i tern, og pynt med sigtet flormelis og evt. frisk mynte. Server evt. med græsk yoghurt til.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it