Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Klip toppene med blomster af, så du undgår at beskadige træet, og husk at ryste hylden lidt, så du efterlader diverse småkryb ude i naturen. Skyl forsigtigt blomsterne, og klip stilkene af. Kom blomsterne i et stor sylteglas eller en stålgryde. Undgå at bruge en aluminiumsgryde, da vin- og citronsyre frigør aluminium fra gryden, og det er ikke sundt.
  2. Skyl og skær citronerne tyndt ud, og læg dem over. Husk at fjerne kernerne.
  3. Kog vandet op, og tilsæt sukker og vinsyre. Hæld vandet over hylden og citronskiverne, så det dækker. Læg evt. en tallerken over, hvis du laver en stor portion i gryden, så også de øverste skærme dækkes af vand.
  4. Lad saften trække 1-2 dage i køleskab, og si den herefter. Hæld saften på rene og skoldede flasker, og luk dem til.
  5. Opbevar saften i køleskab. Du kan evt. fryse den i egnede beholdere, hvis du vil have lang holdbarhed.
  6. Sådan laver du saften: Inden du begynder på saften, er det en god ide kort at dyppe blomsterne i en skål med koldt vand, så eventuelle smådyr kommer af. Kom blomsterskærmene i en ren krukke, og hæld den kogende lage over. Lad saften køle af, inden du stiller den på køl.
  7. Sådan sier du saften: Lad saften løbe gennem en si over i en ren skål, og hæld herefter saften på skoldede flasker.
  8. Pandekager: Pisk æg, vand, salt og sukker sammen. Sigt melet i, og rør mælken i til en jævn dej. Lad dejen trække 30 min. i køleskab. Rør hyldeblomsterne i.
  9. Bag 12 pandekager i smør på en pande.
  10. Server pandekagerne med jordbær i skiver, flødeskum og flormelis.
Velbekomme!
Annonce
Pin it