Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Othellokagen er opkaldt efter Shakespeares drama.
Othellokage
(10 pers.)
Lagkagebunde:
4 æg
125 g sukker
120 g hvedemel
Makrondej:
100 g sukker
Kagecreme:
mælk
1 stang vanilje
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
Samt:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kagebunde: Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk, til det er skummende. Tilsæt sigtet hvedemel blandet med hjortetaksalt. Fold det ind i æggemassen med en dejskraber, til det lige er blandet.
  2. Kom dejen i 2 smurte sliplet-lagkageforme 24 cm i diameter, brug blødt smør til at smøre formene med. Bag bundene ca. 8-10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene.
  3. Makronbunde: Hak mandlerne fint i foodprocessoren. Pisk hviden til skum. Tilsæt sukkeret, og pisk til marengs. Vend mandlerne i.Fordel makronbunddejen på en tegnet cirkel 24 cm i diameter på bagepapir. Bag bunden ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl bunden. Fjern forsigtigt bagepapiret.
  4. Creme: Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  5. Læg først makronbunden og halvdelen af cremen, herefter en lagkagebund og resten af cremen. Slut med 1 lagkagebund. Lav chokoladeglasuren (opskrift herunder), og fordel den på kagens top. Udrul marcipanen til en kant, som lægges omkring kagen. Pynt evt. med små toppe af flødeskum. Kakaoglasur: 200 g flormelis 2 spsk. kakao 3-4 spsk. kogende vand Rør flormelis, kakao og vand til en jævn glasur.
Tips!
Du kan vælge at komme 3-4 spsk. hindbærmarmelade over makronbunden.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Mikkel Adsbøl
Annonce
Pin it