Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Køb nogle lækre bunde hos byens bager, lav cremen selv, og pynt lagkagen flot med flødeskum og friske jordbær, så har du en drøm af en mormorlagkage.
Sådan gør du:
  1. Lad mælken simre over svag varme i 5 min. med kornene af en flækket vaniljestang samt selve stangen. Pisk æggeblommer, sukker og maizena sammen. Kasser vaniljestangen, og pisk æggemassen i mælken. Kog forsigtigt cremen op under konstant omrøring, til den tykner. Rør jævnligt cremen igennem, mens den køler af, så ikke den bliver buddingagtig. Bland den helt kolde creme med flødeskum og knuste makroner.
  2. Fugt bundene let med sherry eller sukkerlage, og læg dem sammen med cremen. slut af med at danne en top af cremen på den øverste bund.
  3. Hæld 2-3 spsk. vand i et glas ribsgele, og smelt så geleen i mikroovnen. Dyp hvert af bærrene i den smeltede gele, inden det lægges på kagen. Geleen kan også smeltes i vandbad, regn med, at det tager op mod en halv time.
  4. Pynt kagen med de glaserede jordbær og evt. med frisk citronmelisse.
  5. Pisk fløden stiv, og smør lidt creme eller flødeskum på lagkagens kant med en kniv for at gøre den jævn og glat. sprøjt derefter flødeskummet på i streger nedefra og op. Afslut med en flødeskumskant hele vejen rundt øverst på kagen.
Tips!
- Din lagkage bliver ekstra overdådig, hvis du laver den med 4 lagkagebunde i stedet for 3 lag. Lav ca. en tredjedel ekstra creme. - Inden du fylder flødeskummet i sprøjteposen, er det klogt at røre det igennem med en ske, for konsistensen er tit lidt for flydende i bunden af skålen, og så skal der piskes lidt igen. - Har du ikke en sprøjtepose, kan du bruge en almindelig frysepose og klippe et lille hul i det ene hjørne. - Ligger du inde med raffinerede syltevarer som blommer i madeira eller jordbær i cognac, så server dem til kagen. - Skulle der mod forventning blive lagkage i overskud, kan du skære den i passende stykker og fryse dem enkeltvis.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskirft: Karen Hare
Annonce
Pin it