Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Denne lækre makronlagkage skal du prøve!
Makronlagkage
10 personer
Lagkagebunde:
4 æg
125 g sukker
120 g hvedemel
Creme:
2½ dl mælk
25 g smør
Desuden:
Chokoladeglasur:
150 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk det skummende. Tilsæt sigtet hvedemel blandet med hjortetakssalt. Fold det ind i æggemassen med en dejskraber, til det lige er blandet.
  2. Kom dejen i 3 smurte slip let-lagkageforme, brug blødt smør til at smøre formene med. Bag bundene ca. 8-10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene.
  3. Udblød husblassen 10 min. i koldt vand. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunket. Rør, til det er cremet og bobler op i 1 minuts tid. Tag gryden fra varmen, og kom de afdryppede husblasblade i, rør, til de er opløst. Kom cremen i en skål, og rør smørret i. Drys med sukker. Afkøl cremen, til den er halvstiv. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen.
  4. Læg først 1 lagkagebund og halvdelen af cremen. Drys halvdelen af makronerne over. Gentag. Slut med en kagebund. Lav chokoladeglasuren herunder, og fordel den på kagens top. Pisk fløden til skum, og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt kagens kant.
  5. Chokoladeglasur: Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn sammen med vandet. Sigt flormelissen i, og rør glasuren blank.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Fingervanter 20 feb 2017 09:09 Elisabeth120312
"Fjeren" 16 feb 2017 12:18 Anne Neves
"Fjeren" 16 feb 2017 12:15 Anne Neves
Vest str. 6 år 16 feb 2017 11:57 Anne Neves
Savlesmække 16 feb 2017 11:52 Anne Neves
Hæklet ugle 16 feb 2017 11:47 Anne Neves
Fingervanter 12 feb 2017 10:38 Elisabeth120312

Dagens lækkeri

Skønt bagværk