Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Leverpostej som mormor lavede den.
Leverpostej
(2 store bakker eller flere små)
2 æg
2 tsk. salt
1 tsk. allehånde
125 g smør
100 g hvedemel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Hak lever, spæk og løg i køkkenmaskine eller foodprocessor. Eller få slagteren til at hakke lever og spæk til dig. Så river du bare selv løgene og rører dem i sammen med æg, salt og krydderier.
  2. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring. Kog jævningen sammen 3-4 min. under omrøring. Rør opbagningen i levermassen.
  3. Smør et par aluforme eller brødforme, og kom leverpostejen i. Her har vi brugt en patéform. Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ovnribbe i ca. 1½ time. Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle. Svits champignonerne på panden i det afsmeltede baconfedt. Pynt leverpostejen med stegt bacon og svitsede champignoner.
Tips!
Når du rører den hakkede lever og spæk med løg, æg og krydderier, så overvej, om du vil give leverpostejen ekstra smag ved at komme 2-3 finthakkede ansjosfileter i.

Det er nemmest at lave opbagningen med kogende mælk frem for kold mælk, så klumper det ikke så nemt sammen. Sørg for at røre opbagningen godt ind i levermassen. Du kan eventuelt mikse både levermasse og opbagning sammen i foodprocessoren.

5 nemme tilbehør til leverpostej
  • en blanding af agurk og rødløg i tern
  • svitsede tern af bacon blandet med hakket persille
  • syltede cornichoner og et drys karse
  • saltkød i skiver, sky og rå løg i skiver, så får du en dyrlægens natmad ud af det
  • syltede rødbeder i skiver og snittede forårsløg over
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper

Skønt bagværk