Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Mangler du tid, så kan denne lækre smørkage med citron sagtens bages dagen før.
Lækker smørkage med citron
20 stykker
Smørkage med citron
500 g mel
150 g smør
50 g gær
1 æg
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
Vaniljecreme:
1 æg
2 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
2½ dl sødmælk
Remonce:
100 g smør
150 g sukker
2 spsk. lys sirup
Desuden:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i melet i en skål. I en anden skål udrøres gæren i lunken mælk. Rør det i melblandingen sammen med de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen let sammen. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
  2. Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen. Kog cremen op, til den bobler og jævner. Kom den i en skål, og afkøl den. Drys evt. lidt sukker over.
  3. Rør ingredienserne til remoncen sammen.
  4. Del dejen i 2. Udrul den ene del, og læg den i bunden af en bradepande 20 x 30 cm foret med bagepapir. Smør halvdelen af remoncen på dejen. Herover fordeles cremen og soltørrede blåbær. Det andet dejstykke udrulles til et rektangel ca. 20 x 30 cm. Smør resten af remoncen på dejpladen. Rul sammen til en roulade. Skær i skiver til 20 stk. snegle. Læg dem over dejen i formen. Lad kagen efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Drys mandler over. Bag kagen ved 180 gr. ca. 30 min.
  5. Rør glasuren sammen. Pynt med glasur, mens kagen stadig er lun.
Tips!
Hvis du bager kagen dagen før, den skal spises, så vent med glasuren. Lun i stedet kagen lige før servering, og pynt den, efter den er varmet.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it