Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Dejlige julekrydderier er også perfekte i den varme mad, prøv f.eks. denne lækre pie krydret med nelliker.
Sådan gør du:
  1. Læg kødet i et ovnfast fad med tætsluttende låg. Skær pastinakkerne i 2 x 2 cm tern. Skær løgene i mindre tern. Fordel pastinak og løg omkring kødet. Kom timian og nelliker i. Hæld øl ved, og krydr med salt og peber.
  2. Stil fadet i ovnen ved 150 gr. i ca. 4 timer på midterste ovnribbe. Si væsken der er ved kødet over i en gryde. Lad det stå et kvarters tid, så fedtet samler sig på toppen. Fjern fedtet. Du skal bruge ca. 3 dl væske, hvis der ikke er det, så tilsæt lidt vand. Tag grøntsagerne op på en tallerken. Skær fedtlaget af kødet. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler i lidt grove stykker.
  3. Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør den siede væske i, og kog saucen igennem 2-3 min. under omrøring. Kom grøntsager og kød i, og kog det sammen et par min. under omrøring. Smag til med salt og peber. Lad det stå og afkøle ca. 20 min.
  4. . Smuldr smørret i hvedemel og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab en halvtimes tid.
  5. For en ovnfast form med bagepapir. Rul dejen ud til en cirkel (ca. 24 cm i diameter). Læg den op i formen, så den går ud over kanterne. Pensl med sammenpisket æggehvide. Læg kødfyldet på. Fold dejen ind over kødfyldet, så det næsten lukker fyldet inde. Pensl med æggehvide, og drys med græskarkerner. Bag den ca. 30 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
Tips!
Du kan også komme kødfyldet i en smurt tærteform. Rul dejen ud til et låg, og læg den over tærteformen. Pensl med æggehvide. Snit nogle ridser i dejen, så dampen kan slippe ud. Bagetiden er den samme.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper