Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Østrig har en stor kagetradition, og den mest berømte af kagerne er sachertorte.
Sådan gør du:
  1. Rør smør, 125 g sukker og vaniljekorn luftigt, gerne med en håndmikser. Del æggene i hvide og blommer. Tilsæt æggeblommerne. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør chokoladen i. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, og pisk til en sej marengs. Vend marengsen i chokolademassen, og vend melet i. Kom dejen i en springform foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen – er der rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl kagen, og skær den i to bunde.
  2. Smelt marmeladen i en gryde, og smør den over kagens 2 bunde. Læg bundene sammen. Lad kagen hvile mindst 1 time og gerne natten over.
  3. Kog vand og sukker sammen, til det danner seje bobler, men uden at det tager særlig farve. Afkøl det ca. 4-5 min. Hak og smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Rør sukkermassen heri. Hæld glasuren ud på kagens top, og stryg den over kagen med en paletkniv eller bagsiden af en spiseske. Lad det stivne. Skriv evt. ”Sacher” med smeltet chokolade hen over kagen – ved hjælp af en lille papirtylle lavet af pergamentpapir, der fyldes med chokoladen. Pynt med flødeskum og evt. hindbær og mynte, og servér flødeskum til.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it