Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Culottesteg: Rids fedtlaget på stegen, eller få slagteren til det. Rør timian, hvidløg, oregano og olie sammen, og smør på kødet. Krydr med salt og peber.
  2. Læg stegen på en rist over en bradepande. Brun stegen ved 225 gr. i 15 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 160 gr., og steg yderligere ca. 45 min. Hvis du vil have det bedste resultat, så brug et digitalt stegetermometer, og stik det ind i kødets centrum. Når det viser 60-62 gr., er kødet rosa.
  3. Pak stegen ind i alufolie, og lad den hvile lidt, inden du skærer den ud. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
  4. Aïoli: Sørg for, at alle ingredienser til aiolien har stuetemperatur. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk 1 spsk. citronsaft samt salt og peber i ca. 1 min. Brug gerne en håndmikser.
  5. Dryp nu lidt olie i ad gangen, når du har tilsat ca. 2 spsk. olie, kan du komme lidt mere i ad gangen, ca. 1 spsk.
  6. Rør finthakket hvidløg og resten af citronsaften i. Kom aïolien i en skål, og pynt med purløg. Aïolien kan sagtens tilberedes i god tid, inden gæsterne kommer.
Tips!
Kan du få fat i en kødkvægsculotte, er den at foretrække, da den bliver mere mør. Kalveculotte af dansk kalv er også et godt og mørt valg.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it