Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Marengs med rom-rosin-skum

Desserten er nem, men den skal planlægges, da rosinerne helst skal ligge og trække i rommen. Til gengæld kan du lave marengs klar dagen før.

Annonce

En skøn dessert, der er ligeså lækker som den er nem.
Marengs med rom-rosin-skum
(8 stk.)
Rom-rosin-skum:
1 dl rom
1 spsk. flormelis
Marengs:
100 g sukker
1 tsk. eddike
Sådan gør du:
  1. Læg rosiner i rom i et glas med låg. Lad dem trække mindst natten over.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk, til marengsen er blank og lidt sej. Tilsæt eddike og pisk igen, til massen er blank og sej.
  3. Læg 8 store skefulde dej på en bageplade med bagepapir, og drys mandelsplinterne på. Stil pladen i en 100 gr. varm ovn, og bag dem ca. 1 time med ovndøren lidt åben (sæt en ting i klemme). De skal være tørre og kunne slippe bagepapiret. 4. Læg marengsene på en rist, og lad dem blive helt afkølede.
  4. Pisk fløden til skum, og rør flormelis i. Vend rosinerne i, og fordel flødeskummet på marengsene. Høvl chokoladen med en kartoffelskræller, og drys den på. Pynt med mynteblade.
Velbekomme!
Opskrifter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Annonce