Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Mandelmacarons

Disse lækre franske macarons er blevet et kæmpe hit herhjemme. De findes i alskens farver og størrelser og med lækkert fyld. Den perfekte værtindegave.

 

►SE OGSÅ: Se hvordan mesteren laver macarons

Annonce

Bagværk
Disse lækre franske macarons er blevet et kæmpe hit herhjemme. De findes i alskens farver og størrelser og med lækkert fyld.
Franske mandelmacarons
30 stk. dobbelte kager
Dejen:
140 g mandler
3 spsk. kakaopulver
1 spsk. sukker
Chokoladecremen:
75 g smør
1 spsk. honning
Sådan gør du:
  1. Blend eller hak mandlerne (gerne med hinde). Kom de finthakkede mandler i en skål, og sigt kakao, flormelis og vaniljesukker gennem en sigte ned i mandelmelet, og bland det. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker. Pisk 1 min., til hviderne er mere stive. Vend æggehviderne i mandelmelet, og bland det. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt ca. 60 små toppe ud på bageplader med bagepapir (lav pæn afstand mellem dem). Lad dem stå i 20 min. og falde lidt sammen.
  2. Bag kagerne i en 140 gr. varm ovn i ca. 12 min. Lad makronerne stå lidt på bagepladen, inden de flyttes over på en rist.
  3. Smelt chokoladen sammen med de øvrige ingredienser over vandbad. Stil chokoladecremen køligt, til konsistensen er nem at styre.
  4. Kom fyldet imellem to kager.
Tips!
Cremen kan evt. laves klar dagen før.

Til de lyse og lyserøde macarons: Brug dejen fra chokolademacaron, blot skal mandlerne være smuttede og ingen kakao. Til de lyserøde macarons tilsættes rød frugtfarve. Den hvidecreme er lavet af 100 g smør og 75 g flormelis rørt sammen. Herefter rørt med 100 g flødeost, limeskal og limesaft, til cremen er lidt syrlig. Den lyserøde creme er lavet af 1½ pasteuriseret æggehvide og 140 g sukker pisket over vandbad til marengs. Fjern marengsmassen fra varmen, og pisk, til det ikke er så varmt. Tilsæt stueblødt smør, og pisk grundt efter hver tilsætning. Mos hindbær gennem en sigte, så kernerne ikke kommer med, og pisk saften i cremen.
Velbekomme!
Opskrifter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Annonce