Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Kartoffelkage med vaniljecreme

Gør bageren kunsten efter, og lav dine egne lækre kartoffelkager, de vil uden tvivl gøre lykke til en kop kaffe.

 

►PRØV OGSÅ: Gåsebryst

 

Annonce

Gør bageren kunsten efter, og lav dine egne lækre kartoffelkager, de vil uden tvivl gøre lykke til en kop kaffe.
Kartoffelkage med vaniljecreme
(8-10 stk.)
Lagkagebunde:
4 æg
150 g sukker
2 spsk. koldt vand
100 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
4 spsk. kakao
Vaniljecreme:
2 spsk. hvedemel
½ dl sukker
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Del æggene i hvide og blomme i hver deres skål. Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret og koldt vand, til de er lyse og cremede.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk til de er blanke og seje.
  3. Sigt melet sammen med bagepulver og kakao i skålen med æggeblommerne. Vend forsigtigt æggehviderne i.
  4. Spred dejen ud på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag (ca. 28 × 30 cm). Bag bunden i ca. 8 min. ved 180 gr.
  5. Pisk mælk og hvedemel sammen i en gryde, til mælken er fri for klumper. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, tilsæt stangen til mælken. Varm grydens indhold forsigtigt op. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Pisk først lidt af den varme mælk i æggeblandingen, og hæld derefter resten af mælken i. Kom cremen tilbage i gryden, og pisk atter grundigt under svag varme. Fjern gryden, inden cremen koger. Lad cremen køle helt af. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen. Skær ananassen i mindre stykker, og vend dem i cremen.
  6. Skær ca. 20 lige store ovale stykker kage ud (ca. 5 × 7 cm). Kom cremen imellem.
  7. Rul marcipanen tyndt ud mellem bagepapir. Skær 6 ovale stykker marcipan, der kan dække kagerne. Kom kakao i en sigte, og drys lidt på hver kage.
Tips!
Hvis det skal gå stærk, kan kagebundene øbes hos bageren.
Velbekomme!
Opskrifter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk