Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Karamelblommer med mazarin

Skal familien eller gæsterne rigtig forkæles, så har denne udsøgte mazarinkage fået frækt tilbehør i form af blommer i karamelsauce. Det er lutter gode sager for både øjet og ganen.

Annonce

En saftig mazarinkage i selskab med blommer i karamelsauce - mums!
Karamelblommer med mazarin
(6 pers.)
Blommer i karamel:
6-12 blommer
50 g smør
4 spsk. sirup
2 spsk. sukker
Mazarinkage:
100 g sukker
2 æg
1½ spsk. hvedemel
Desuden:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skyl blommerne, og del dem i halve. Fjern stenene. Kog smør, sirup, sukker og fløde i en tykbundet gryde, til det får en gylden farve. Kom blommerne i, og kog dem et par min. Skindet øsner sig på blommerne. Tag nu forsigtigt blommerne op uden skindet. Læg dem på en tallerken.
  2. Kog karamellen ind et par min. sammen med skindet fra blommerne (de giver karamellen farve), og kassér herefter blommeskindet. Lad karamellen køle lidt af.
  3. Rør marcipan og sukker sammen. Tilsæt smørret, og rør dejen jævn. Kom æggene i ét ad gangen. Bland mel og mandler, og vend det i.
  4. Lav en form af bagepapir og klips (15 x 15 cm), og smør den med smør. Kom dejen heri.
  5. Bag mazarinen ca. 35-40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen, og betræk den med smeltet chokolade. Portionsanret kagen, og server med blommer, karamel og flødeskum.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Mikkel Adsbøl
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk