Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Irish coffee islagkage

Her får du favoritdrikken,  irish coffee i form af en overdådig islagkage med lækker karamelglasur og chokolade på toppen. Ægte dessertforkælelse til de voksne.

 

PRØV OGSÅ: Islagkage med rom-rosin og chokolade

Annonce

En overdådig islagkage til de voksne.
Irish coffee islagkage
(8-10 pers.)
Bunde:
4 æg
2 spsk. koldt vand
1½ dl hvedemel
½ tsk. bagepulver
Whisky-is:
1½ dl whisky
2½ spsk. pulverkaffe
Karamelglasur:
1 spsk. whisky
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Del æggene i blomme og hvide. Pisk æggeblommerne med halvdelen af farinen og vand, til de er lette og cremede. Pisk æggehviderne stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk igen. Kom mel og bagepulver i en sigte, og ryst det gennem sigten ned i æggeblommerne. Vend æggeblommemassen sammen, og vend æggehviderne i, til dejen er ensartet.
  2. Kom dejen i en smurt springform beklædt med bagepapir. Stil formen midt i en 180 gr. varm ovn i ca. 25 min. Del bunden i 2 eller 3 bunde.
  3. Pisk is og whisky sammen. Opløs kaffen i vand.
  4. Læg en bund i springformen, dryp med 1-2 spsk. kaffe. Kom halvdelen af isen på. Læg en bund på, og pres det lidt sammen. Dryp med kaffe, og fordel resten af isen. Læg sidste lagkagebund på, og dryp med kaffe. Dæk kagen til, og stil den i fryseren.
  5. Kom karamel og fløde i en gryde, og kog det sammen under omrøring, til karamellen er smeltet. Tilsæt lidt kaffe og whisky. Kort før kagen skal spises, dækkes den med karamelglasuren. Pynt med et drys chokoladespåner.
Tips!
Skal det gå hurtigt, kan du købe færdige lagkagebunde hos bageren
Velbekomme!
Opskrifter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Annonce

Hendes Verden i denne uge