Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Fragilité med abrikoscreme

Ugens lækkeri: Forny den klassiske fragilité med en lækker abrikoscreme, der giver friskhed til kagen.

Annonce

Bagværk
En klassisk fragilité, som vi serverer med abrikoscreme, der giver friskhed til kagen.
Fragilité med abrikoscreme
ca. 20 stykker
Abrikoscreme:
2 spsk. citronsaft
Bund:
250 g marcipan
½ dl mælk
1 dl sukker
Sådan gør du:
  1. Blend abrikoserne, tilsæt ca. 1 dl af fløden, og blend igen til konsistensen er en jævn mos. Varm resten af fløden op sammen med vaniljekorn og stang. Hak chokoladen, og kom den i. Fjern gryden fra varmen, og rør i fløden til chokoladen er opløst. Tilsæt abrikosmosen, og rør til cremen har ensartet konsistens. Tilsæt fintrevet citronskal og -saft. Stil cremen køligt til dagen efter.
  2. Riv marcipanen, og rør den blød med mælken.
  3. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til de er blanke og seje i ca. 5 min. Vend marcipanen med halvdelen af hviderne først. Vend derefter resten af hviderne i og fold massen sammen til ensartet dej.
  4. Tegn tre firkanter på bagepapir ca. 20 ×20 cm. Spred dejen ud på hver firkant og drys med mandelflager. Bag bundene midt i ovnen ved 150 gr. i ca. 15 min.
  5. Pisk evt. lidt i cremen. Fordel halvdelen af cremen på en af bundene. Læg en bund på og fordel resten. Læg atter en bund på. Stil kagen i fryseren i ca. 2 timer.
Tips!
Citronskallen i abrikoscremen kan udskiftes med økologisk appelsinskal.
Velbekomme!
Opskrifter: Susanne Engelstofte Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Annonce