Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Fastelavnsboller med chokolade og nødder

Traditionen tro skulle der nok være plads til sådan et par stykker i maven efter at have slået katten af tønden.

 

PRØV OGSÅ: Klassiske fastelavnsboller med creme

Annonce
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i en lille gryde, og hæld mælken på. Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt salt, sukker og hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt igennem på et meldrysset bord.
  2. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den med køkkenfilm. Lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted.
  3. Kom alle ingredienserne til fyldet i en skål, og rør det godt sammen.
  4. Rul dejen ud i en tyk pølse, og skær 12 lige store stykker dej af den. Rul dejklumperne til boller, og pres dem flade. Fordel fyldet på bollerne, pak dejen godt omkring fyldet. Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æg.
  5. Bag fastelavnsbollerne midt i en 200 gr. varm ovn i ca. 12 min., eller til de virker gennembagte og er lysebrune.
  6. Rør glasuren sammen, og pynt bollerne med den.
Tips!
Fyldet kan varieres med vaniljecreme, marcipan eller syltetøj.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Susanne Engelstofte Rasmussen
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk