Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Citrontærte med marengs

Denne lækre citrontærte er en rigtig fransk klassiker. Kunsten ved denne kage er at opnå den perfekte balance mellem det søde og det sure.

Annonce

En ægte fransk klassiker, der smager skønt af både surt og sødt.
Citrontærte med marengs
(8 pers.)
Mørdej:
100 g smør
1 knivspids salt
Fyld:
3 æg
1 dl sukker
1 spsk. majsstivelse
3 spsk. citronsaft
Marengs:
2 dl sukker
1 knivspids salt
Sådan gør du:
  1. Kom alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor, og kør, til smørret er hakket i helt små stykker, og dejen er lige til at samle. Eller smuldr smørret manuelt med mel og smør i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt hurtigt, til du har en ensartet dej. Stil dejen i køleskabet 1 time.
  2. Rul mørdejen ud, og beklæd en smurt tærteform med dejen.
  3. Bag tærtebunden midt i ovnen ved 175 gr. i 12-15 min.
  4. 4. Pisk æg og sukker, til det er cremet. Pisk fløden til skum. Vend fløde, majsstivelse, citronskal og saft i æggesnapsen. Hæld fyldet på den forbagte tærtebund. Bag atter kagen i ca. 15 min. ved 175 gr.
  5. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og salt. Pisk hviderne igen, til de er helt blanke, og skummet er fast. Fordel marengsen over tærten, så det dækker helt ud til kanterne (brug evt. en sprøjtepose). Giv kagen ca. 4 min. midt i en 250 gr. varm ovn.
Velbekomme!
Opskrifter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Foto: Mikkel Adsbøl
Annonce