Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Chokolademoussekage

Her får du en fantastisk dessertkage med chokolademousse, der kan stille selv den største chokoladelesker tilfreds. Lav den dagen før, du skal servere den, så er det nemt, når gæsterne kommer.

Sådan gør du:
  1. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Smelt smør og chokolade sammen over vandbad eller i mikroovn. Rør lidt æggemasse i chokolademassen. Vend chokolademassen i resten af æggemassen. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen.
  2. Smør en springform (22 cm i diameter). Klip en rund bund ud af bagepapir, og læg den i formen. Klip strimler af bagepapir til at lægge på langs ad formens kant. Fordel dejen i formen. Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen.
  3. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Tag den op, og smelt den i mikroovn eller over vandbad i det vand, der følger med bladene, når du tager dem op af vandet. Pisk de pasteuriserede æggeblommer med flormelis, til det er luftigt. Rør lidt æggemasse i husblassen, og rør husblasblandingen i resten af æggemassen. Hak og smelt den hvide chokolade i mikroovn eller over vandbad. Rør lidt af æggeblandingen i. Vend chokoladen i resten af æggeblandingen. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i æggechokoladeblandingen. Fordel cremen over den afkølede kage, mens den stadig er i springformen. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 4 timer.
  4. Tag dessertkagen ud af formen, og stil den på et fad. Pynt med revet chokolade. Server kagen med det foreslåede tilbehør.
Tips!
Husk at opbevare kagen på køl, til den skal nydes.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Jes Buusmann
Annonce