Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Bagt æblekage

Med en æbledessert som denne er der ingen problemer med at få plads til de 6 stykker frugt om dagen, der holder doktoren fra døren (men nok ikke kiloene fra bagen).

 

Se også: Æblekage med nøddecrunch

Annonce

Bagværk
En skøn æbledrøm med tranebær og mandler
Sådan gør du:
  1. Skræl æblerne, og fjern kernehus og stilk. Skær æblerne i både.
  2. Fordel æblerne i et smurt gratinfad, og drys med 50 g af sukkeret og vaniljesukker. Fordel 80 g af smørret skåret i småstykker over æblerne. Sæt fadet i ovnen ved 180 gr. i ca. 20 min. Vend rundt i æblerne et par gange.
  3. Smør en springform (22 cm i diameter) eller en silikoneform, f.eks. EVA Trio, og drys den med mandelsplitter. Fordel de bagte æblestykker over. Pisk æggene med 200 g af sukkeret. Tilsæt fløden og 80 g smeltet smør. Vend mel og tranebær i. Hæld dejen over æblerne. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 45 min.
  4. Kog imens en lys gylden sirup af de sidste 50 g sukker og 3 spsk. vand. Tag gryden af varmen, og rør calvados i. Tag kagen op af formen, og smør siruppen på kagen. Server kagen lun eller kold med is eller flødeskum.
Tips!
Du kan også bage kagen med pærebåde dryppet med citronsaft i stedet for æbler.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Mikkel Adsbøl
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk