Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Tiramisu på 5 forskellige måder

Tiramisu er en italiensk dessert, der har taget danskerne med storm. Her får du 5 forskellige opskrifter på den skønne dessert.

 

►SE OGSÅ: 7 lækre fromager

 

►SE OGSÅ: 5 gode skærekager vi aldrig bliver trætte af

Annonce

Denne skønne, italienske klassiker er nem at lave, og den kan med fordel laves dagen før servering. Kan du ikke skaffe mascarpone, kan du bruge en god flødeost rørt lind med lidt fløde eller cremefraiche.
Sådan gør du:
  1. Lav en stærk dl kaffe, og lad den køle af. bland kaffe og spiritus.
  2. Pisk æggehviden stiv med 2 spsk. sukker, og pisk æggeblommen hvid og luftig med yderligere 2 spsk. sukker. Rør æggesnapsen i mascarponen og derefter æggehvideskum og citrusskal.
  3. beklæd en form (1 liter) med film, og dæk bunden med halvdelen af kagerne, der først er dyppet i kaffe-spiritusblandingen. hæld halvdelen af cremen over kagerne, dyp resten af småkagerne i kaffen, og læg dem oven på cremen. Hæld resten af cremen i formen, og stil den koldt til næste dag.
  4. Løft forsigtigt desserten ud af formen, og pynt med kakao og friske bær.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Knus kagerne til rasp, og ibland smeltet smør. Bred massen ud i en 22 cm’s springform og 4 cm op ad kanten på formen. Stil formen på køl i mindst 40 min., eller til bunden er blevet fast.
  2. Pisk mascarponecremen igennem. Tilsæt flormelis og æggeblommer, og pisk massen godt igennem.
  3. Tag den ene halvdel af cremen fra, tilsæt vaniljesukker, rom og mel, og rør massen igennem.
  4. Smelt forsigtigt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og rør den i den anden halvdel af ostemassen sammen med pulverkaffe og likør.
  5. Pisk hviderne stive, og vend dem i chokolade mascarponeblandingen. Hæld de to slags fyld i formen på skift med en stor ske, og bag kagen ved 200 gr. i ca. 45 min. Lad den blive kold i den slukkede ovn med ovndøren på klem. Stil den afkølede kage i køleskabet natten over, og nyd den afkølet.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Vask rabarberne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Fordel rabarberne i et ovnfast fad. Drys sukker over. Stil dem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min. Hæld rabarber og saft fra dem fra fadet over i en skål, og lad dem køle af.
  2. Pisk æggeblommerne cremede med sukker og vaniljekorn fra 1 vaniljestang. Pisk mascarponen i. Pisk kun kort tid, da mascarponen ellers bliver for flydende. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  3. Bland appelsinsaft og Grand Marnier. Fordel ladyfingers i et dybt fad. Hæld appelsinsaftblandingen over, så kagerne bliver bløde. Fordel rabarberblandingen, men gem ca. 1 dl rabarber til pynt. Fordel mascarponecremen over, og pynt med rabarberne. Stil desserten tildækket i køleskab 1 times tid. Pynt med høvlet chokolade og evt. med citronmelisseblade.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Er du til fromage, får du en opskrift på en luftig og smagfulde en af slagsen her.
Sådan gør du:
  1. Udblød husblasen i koldt vand 10 min. Smelt husblasen i den friskbryggede kaffe Lad det afkøle, til det er lunkent.
  2. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Pisk mascarpone heri. Rør lidt af blandingen i kaffen og rør kaffeblandingen i mascarponeblandingen. Pisk fløden til blødt skum og vend det i. Fordel 4 ladyfingers i bunden af en skål. Dryp med lidt Kahlua. Kom halvdelen af fromagecremen over. Fordel 4-6 ladyfingers over, og dryp med resten af Kahluaen. Fordel resten af fromagecremen over. Stil skålen i køleskabet 4 timer.
  3. Pynt med sigtet kakaopulver.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Søde sager og drikke
Tiramisu er en italiensk dessert, der har taget danskerne med storm. Her får du den i en version med færre kalorier, da noget af den fede mascarpone er udskiftet med en let flødeost.
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne halvstive, og tilsæt sukkeret mens du pisker. Pisk til æggehviderne er blanke og seje. Rør flødeost, mascarpone og korn fra vaniljestangen sammen i en skål. Vend forsigtigt æggehviderne i cremen.
  2. Rør kaffepulver, vand og sukker sammen.
  3. Læg ladyfingers i et lag af 12 stk. i bunden af et fad (ca.18 x 22 cm). Dryp halvdelen af kaffen over dem og herefter whisky. Fordel halvdelen af cremen over. Læg et lag ladyfingers, dryp med kaffe og whisky. Fordel resten af cremen over.
  4. Drys kakaopulver gennem en si over kagen til sidst.
  5. Stil kagen i køleskabet nogle timer, inden den skal spises, eller lav den dagen før, den skal nydes.
Tips!
Ladyfingers eller Savoiardi, som de også kaldes, kan købes i velassorterede supermarkeder.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce