Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Tid til svampejagt: 5 skønne opskrifter med svampe

Det er så hyggeligt at gå på svampejagt, og det er netop nu, du kan gå i skoven med en kurv under armen og fylde den med svampe til aftensmaden. Er du ikke svampekender, så kig efter kantarellerne, de er lette at genkende og smager himmelsk. Kantareller er virkelig skovens guld. Og når du har samlet kurven fyld, så prøv en af disse skønne opskrifter.

Carbonara med svampe

Svampepostej med tranebærsauce

Fyldte svampeboller

Sellerisuppe med svampe og gorgonzola

Ristede svampe med bacon

 

► SE OGSÅ: Syv opskrifter på simremad

► SE OGSÅ: (U)hyggelig halloween: 8 skræmmende lækkerier

► SE OGSÅ: 4 lækre retter med græskar

 

Annonce

Pasta og nudler
En ægte italiensk klassiker peppet op med efterårets lækreste svampe.
Sådan gør du:
  1. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Skær baconen i fine strimler.
  2. Pisk æg, æggeblommer og halvdelen af parmesanosten i en skål. Krydr med salt og peber.
  3. Knus hvidløgsfeddene med en kniv. Steg svampe, bacon og hvidløg i olivenolie, indtil baconen er sprød. Tag hvidløgene op, når de begynder at få farve.
  4. Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Tag spaghettien fra varmen, et min. før den er færdig. Sigt kogevandet fra spaghettien, og lad den dryppe af. Put spaghettien tilbage i gryden, og bland med bacon og svampe.
  5. Tag gryden fra varmen, og rør æggeblandingen i. Bland grundigt, så spaghettien er dækket af sauce. Kværn frisk peber over, og server evt. med resten af parmesanosten.
Velbekomme!
Opskrifter: Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors/Linnea Press
Sådan gør du:
  1. Forvarm ovnen til 175 gr. Smør en terrin (6 dl eller 6 individuelle forme, der kan indeholde 1 dl hver).
  2. Børst svampene grundigt af for jord og sand, og skær dem i mindre stykker. Skræl og hak løget.
  3. Steg svampe og løg i smør i 10-15 min. Tilsæt estragon, salt og peber.
  4. Blend blandingen fint i en foodprocessor. Tilsæt persille, et æg ad gangen og fløde. Miks, til blandingen er jævn. Krydr med salt og peber. Fordel dejen i formen. Bag den i midten af ovnen i 35-40 min. Bruger du små forme, skal du ca. halvere bagetiden.
  5. Lad postejen køle af. De individuelle portioner er lette at tippe ud, når de er kolde. Server med salat, tranebærsauce og cornichoner.
  6. Tranebærsauce: Varm forsigtigt geleen i en lille kasserolle, og rør den glat. Bland tranebær og ingefær i, og fjern gryden fra varmen. Tilsæt portvin. Lad det afkøle, og opbevar saucen i køleskab indtil servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors/Linnea Press

Småretter, snacks & tilbehør
Fyldte svampeboller
(40 stk.)
5 dl mælk
50 g gær
3 spsk. rapsolie
2 tsk. salt
ca. 150 g fint rugmel
ca. 550 g hvedemel
Fyld:
1 spsk. timian
Til pensling:
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren i en skål. Lun mælken op til 37 gr., og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt olie, salt, honning og det meste af melet. Ælt grundigt, til dejen er jævn. Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
  3. Rens og hak svampene. Skræl og hak løgene. Steg svampe, løg og timian i smør i ca. 10 min. Bland persillen i, og krydr med salt.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem. Del den i 2. Rul hver portion ud til en ½ cm tynd firkant (ca. 50 x 30 cm).
  5. Fordel svampene over dejen, og rul dejen sammen som roulader. Skær hver rulle i 20 stykker, og læg dem i muffinforme. Lad dem hæve tildækket i 30 min.
  6. Forvarm ovnen til 250 gr. Pensl bollerne med rapsolie, og drys med lidt saltflager.
  7. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 8 min. Lad dem køle af på en rist. Bollerne er velegnet til frysning.
Velbekomme!
Opskrifter: Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors/Linnea Press

Supper
Den stærke gorgonzola giver ekstra kant og fylde til denne lækre efterårssuppe med selleri og kantareller.
Sådan gør du:
  1. Skræl kartofler og selleri, og skær dem i mindre stykker. Skræl og hak løget. Steg kartofler, selleri og løg i smør i en kasserolle.
  2. Hæld bouillonen ved, og kog grønsagerne utildækket, indtil kartoflerne og sellerien er møre, ca. 15-20 min.
  3. Pisk grønsagerne med en elpisker eller et piskeris. Tilsæt mælk og fløde. Kog suppen i nogle min.
  4. Rens svampene, og steg dem i smør, indtil væsken er absorberet. Tilsæt salt og peber.
  5. Bland svampe med smuldret ost. Rør rundt, indtil osten er smeltet, nu skal suppen ikke koge mere. Smag til med salt og peber, og bland purløg i.
Velbekomme!
Opskrifter: Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors/Linnea Press

Småretter, snacks & tilbehør
Ristede svampe med bacon er både nemt og lækkert som forret eller tilbehør til f.eks. fisk eller vildt.
Sådan gør du:
  1. Forvarm ovnen til 225 gr. Rens kantarellerne, og del større svampe i mindre stykker. Skær hvidløget i skiver, rødløget i både samt baconen i mindre strimler.
  2. Bland alle ingredienser i en skål. Hæld det på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg retten i midten af ovnen i 18-20 min.
Velbekomme!
Opskrifter: Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors/Linnea Press
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk