Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Tid til forårsfrokost - 5 lækre retter

Foråret er på vej, og hvad er bedre end at invitere familie og venner på en skøn klassisk forårsfrokost.

Tarteletter med grønne asparges og kylling

Røget laks med rygeost og spinatsalat

Sprængt oksebryst med peberrodsfløde

Blinis med stenbiderrogn

Små rabarbertriflier med hvid chokolade

 

► SE OGSÅ: 5 lækre forårsdesserter

► SE OGSÅ: Lækker forårsfrokost

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kom kyllingen i en gryde sammen med vandet. Kog op, og skum af. Tilsæt salt og peberkorn samt evt. grønsager og krydderurter. Kog kyllingen ca. 1 time. Tag kyllingen op. Pil kødet fra skind og ben. Skær kødet i mindre tern. Si suppen, som kyllingen er kogt i. Kog den gerne ind til halvdelen, så det bliver en god kraftig suppe.
  2. Skær den træede del af aspargesene af. Skær aspargesene i 2-3 cm’s stykker.
  3. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende suppe lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Tilsæt hvidvinseddike og sukker. Kom asparges i. Kog stuvningen sammen ca. 5 min. under omrøring. Kom kødet i. Kog stuvningen kort igennem under omrøring. Smag til med salt og peber.
  4. Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server straks pyntet med persille og evt. sprød bacon. Har du stuvning tilovers, så server den til i en skål.
Tips!
Du kan smuldre 3-4 skiver sprødstegt bacon over tarteletterne.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Røget laks med rygeost og spinatsalat
Røget laks med rygeost og spinatsalat
75 g rygeost
Spinatsalat:
1 bdt. radiser
Dressing:
3 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
½ tsk. salt
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skyl spinatbladene, og afdryp dem godt. Skær radiserne i skiver. Skær æggene i halve. Fordel spinatblade og radiser i portionsskåle. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Dryp over salaten.
  2. Fordel skiver af laks og halve æg over salaten. Kom en skefuld rygeost ved hver.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehør
Sprængt oksebryst med peberrodsfløde
4 pers. og noget tilovers til pålæg
Sprængt oksebryst med peberrodsfløde
Kogelage:
3-4 stilke persille
Flødepeberrod:
1 tsk. sukker
¼ tsk. salt
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Kom kødet i en gryde. Hæld vand over, så det dækker kødet. Kog oksebrystet op, og skum af. Kom nogle stilke persille og laurbærblade i, og kog kødet 2½-3 timer, til det er godt mørt. Afkøl kødet, og pak det ind. Læg det i køleskabet natten over. Skær kødet i meget tynde skiver.
  2. Pisk flødeskummet til blødt skum. Tilsæt sukker og salt. Rør eddiken i, og vend peberroden i. Fordel skiver af kødet på rugbrød smurt med smør. Kom flødepeberrod over. Pynt med kapers, snittet forårsløg, tomatbåde og høvlet peberrod.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. melt smørret i en gryde. Kom mælken i. Hæld straks blandingen i en skål. Når blandingen er lunken, udrøres gæren heri. Rør æggeblommer og salt i. Rør boghvedemel og hvedemel i til en glat dej. Stil dejen til hævning med et klæde over et lunt sted 2-3 timer. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  2. Bag dejen på en blinipande eller alm. pande til små tykke pandekager, der bliver ca. 36 stk.
  3. Smag rognen til med salt og evt. lidt citronsaft.
  4. Server pandekagerne med stenbiderrogn, rødløg, cremefraiche og dild.
Tips!
Kan du ikke få fat i friske stenbiderrogn, så brug kaviar fra glas.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom rabarber, jordbær, sukker og en tom vaniljestang op i en gryde ca. 5 min. Afkøl det. Fjern vaniljestangen.
  2. Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommerne med flormelis og udskrabede vaniljekorn, til det er cremet. Rør chokoladen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen.
  3. Knus kiksene. Fordel rabarberblanding, chokoladeskum, evt. flødeskum samt kiks i lag i portionsglas eller i en skål.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri