Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Tag en bid brød - 5 lækre opskrifter på nybagte brød

Er der noget som duften og smagen af nybagt brød? Her får du fem nye og lækre opskrifter på nybagt brød. Du vil blive overrasket over, hvor godt dit hjemmebag kan komme til at smage.

Muffins med parmaskinke og ost

Rugbrødsboller med chokolade

Gulerodsboller med græskarkerner

Rugbrødsbaguetter

Italiensk landbrød

 

► SE OGSÅ: 5 gode madbrød

 

► SE OGSÅ: Fine flettede brød

Annonce

Bagværk
Muffins behøver ikke kun at være kager. Her har vi puttet parmaskinke og ost i og så kan de serveres til en lækker brunch.
Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  2. Pisk kærnemælk eller A38, æg og olie sammen for sig selv, og rør denne blanding med de tørre ingredienser til en ensartet dej. Vend skinke og ost i til sidst.
  3. Fyld dejen i velsmurte muffinforme eller muffinforme af papir, og bag dem ved 200 gr. i ca. 20 min. eller ved 175 gr. på varmluft.
Velbekomme!
Foto: Marie Nielsen / Vibeke Lehn

Bagværk
Rugbrødsboller med chokolade - en sund dessert.
Rugbrødsboller med chokolade
12 stk.
Rugbrødsboller med chokolade
2 dl vand
25 g gær
1 spsk. flagesalt
1 spsk. rapsolie
400 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Bland øl og vand, og rør gæren ud i det. Tilsæt salt, olie, sirup, det grove rugmel, rugkerner og chokolade.
  2. Kom spelt- og hvedemel i skålen, og rør dejen godt sammen. Kom lidt ekstra mel i, hvis dejen er for klistret. Lad den hæve tildækket i en time.
  3. Brug en ske, og sæt dejen i 12 store klatter på en plade med bagepapir, drys lidt rugmel over, og bag bollerne i ovnen ved 175 gr. på varmluft i 20 til 25 min.
Velbekomme!
Foto: Marie Nielsen / Vibeke Lehn

Bagværk
Gulerodsbollerne med græskarkerner er supernemme at lave, og så er de også gode i madpakken.
Gulerodsboller med græskarkerner
20 stk.
Gulerodsboller med græskarkerner
50 g gær
3 tsk. groft salt
150 g hørfrø
Sådan gør du:
  1. Lun kærnemælken, og rør gæren ud. Tilsæt de øvrige ingredienser – men hold lidt af melet tilbage. Brug evt. en håndmikser. Sørg for, at dejen ikke bliver for fast. Lad dejen hæve lunt tildækket ca. en time.
  2. Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir, og lad bollerne efterhæve en time. Bag bollerne gyldne og sprøde ved 200 gr. i 20-25 min.
Velbekomme!
Foto: Marie Nielsen / Vibeke Lehn

Bagværk
Brug de lækre rugbrødsbaguetter til suppe eller til sandwich.
Rugbrødsbaguetter
3 baguetter/12 portioner
Rugbrødsbaguetter
1 spsk. salt
300 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt yoghurt, salt, sirup og evt. fennikelfrø, rugkerner og rugmel. Tilsæt hvedemelet, og rør dejen glat. Dæk dejen til, og sæt skålen i køleskabet natten over.
  2. Del dejen i tre portioner, ælt dem let med lidt ekstra mel, og form dem så til 3 aflange brød. Læg dem på en bageplade, og lad dem efterhæve i 10 min., før de bages ved 175 gr. varmluft i ca. 30 min.
  3. Sæt en lille bradepande med kogende vand i bunden af ovnen, så får brødene en ekstra fin sprød overflade.
Velbekomme!
Foto: Marie Nielsen / Vibeke Lehn

Bagværk
Det tager godt nok 2 dage at bage det italienske landbrød, men det er det hele værd.
Italiensk landbrød
12 hele tykke skiver
Italiensk landbrød
Biga/fordej:
1 dl vand
Dej:
15 g gær
1 spsk. salt
2 spsk. olivenolie
250 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Til fordejen: Kom melet i en skål, lav en fordybning, og smuldr gæren i. Tilsæt vand, og arbejd dejen gradvist sammen, og ælt den helt glat. Dæk skålen med plastfilm, og lad den stå lunt – ikke under 21 gr. – natten over.
  2. Næste dag: Rør bigaen med vand, gær, salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt efter lidt, og ælt dejen godt, til den hænger sammen. Tip den ud på bordet, og fortsæt æltningen med melet, til den er glat. Kom dejen i en skål, dæk den med plastfilm, og lad den hæve i to timer.
  3. Ælt dejen igennem, form den til en kugle, og lad den hæve i en meldrysset hævekurv en time. Har du ikke en hævekurv, kan dejen også hæve på en plade med bagepapir.
  4. Bag brødet ved 250 gr. i 20 min., dæmp så ovnvarmen til 225 gr., og bag yderligere 20 min. Sæt en bradepande med kogende vand i bunden af ovnen under bagningen. Lad brødet afkøle på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Marie Nielsen / Vibeke Lehn
Annonce