Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Tag børnene med i køkkenet

Det er hyggeligt og sjovt at inddrage børnene i madlavningen, og ofte får du dem til at smage på ting, som de ellers nægter at sætte tænderne i, hvis bare de har været med til tilberedningen. Prøv at give de små poder opgaver undervejs, så bliver det hyggeligt både at lave og nyde maden sammen.

 

Vi har her samlet 5 opskrifter hvor børnene kan være med til det meste, prøv:

 

 

  • Nachos med 3 slags dip
  • Lasagne med friske tomater og peberfrugt
  • Grønsagssuppe med bacon og purløg
  • Amerikanst gulerodskage med flødeostcreme
  • Blåbær-solbær-smoothie

 

5 praktiske råd:

 

- Læg et fugtigt viskestykke eller en karklud under skærebrættet, så det ikke skrider.

 

- Find evt. en taburet til børnene, så de er i god højde til at nå køkkenbordet.

Annonce

 

- Udvælg opskrifter med billeder, så børnene kan se , hvad de skal lave.

 

- Lad gerne børnene være med til at bestemme menuen.

 

- Pas på skarpe knive, varm ovn, bulderkogende gryder m.v. - der skal holdes opsyn med børnene, når de er i køkkenet

 

Sådan gør du:
  1. Agurkedip: Riv agurken på den grove side af rivejernet, og drys med salt. Kom agurken i en si, og pres overskydende væde ud. Riv æblet, kom det i sien med agurk, og pres atter væde væk. Rør yoghurten med agurk, æble og hvidløg, og smag til med salt.
  2. Avokadodip: Kom avocadokødet i en skål sammen med citronsaft, yoghurt og fintrevet hvidløg. Mos det godt sammen med en gaffel eller stavblender. Smag til med salt.
  3. Tomatsalsa: Skær tomaterne i kvarter. Kom kernerne i en si over en skål, og pres saften ud med bagsiden af en ske (bevar saften). Skær tomatkødet i små tern (½ x ½ cm). Flæk agurken, og kom kernerne i sien. Skær agurk og selleri i tern (½ x ½ cm). Kog saften fra tomaterne ind til under halvdelen, og bland det med limesaft, limeskal, olie og salt. Hæld dressingen over grønsagsternene.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøll/ Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Hvis lasagnepladerne er købt tørrede, skal du lige tjekke, om de skal forkoges.
  2. Læg et lag lasagneplader i bunden af et ovnfast fad (ca. 23 x 23 cm), hvis den skal være høj og med flere lag som på billedet.
  3. Skær tomaterne i skiver og fordel 1⁄3 tomater i et lag på pastaen. Skær peberfrugterne i tern, og drys nogle af dem på.
  4. Fordel 1⁄3 af mozzarellaosten, basilikumblade, oregano, skinke, salt og peber. Læg et lag lasagneplader. Kom igen tomater, peberfrugt, mozzarella, basilikum, oregano og skinke på og et lille drys salt og peber. Gentag med endnu et lag, og brug de sidste tomater, mozzarella osv. Afslut med et lag lasagneplader.
  5. Bland alle ingredienserne til flødesaucen i en gryde, og varm det op under omrøring. Fjern det fra blusset, når det har kogt, og hæld saucen over lasagnen.
  6. Stil fadet i ovnen, og bag den ved 200 gr. i ca. 1 time. Dæk den undervejs med stanniol, så den ikke bliver for mørk.
Tips!
Du kan også bruge flåede tomater eller en blanding af flåede og friske tomater.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøll/ Opskrift: Susanne Engeltoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Hak løgene groft, og skær porren i tynde ringe. Skær skrællede kartofler og persillerødder i tern. Hak bladselleristænglerne i mindre stykker.
  2. Varm olien op, og steg grønsagerne i ca. 5 min. over svag til jævn varme. Drys karry på.
  3. Hæld bouillon i, og kog det i ca. 7 min. Blend suppen, eller lad den være, som den er, afhængig af hvad du synes bedst om.
  4. Pisk fløde og majsstivelse sammen, og hæld det i suppen. Kog suppen grundigt igennem under omrøring. Smag til med salt og peber.
  5. Steg bacon sprødt på en pande, og hak purløg.
  6. Server suppen med bacon, et drys purløg og brød.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøll/ Opskrift: Susanne Engeltoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Kom æg, farin, sukker, ingefær og kanel i en skål, og pisk det cremet.
  2. Tilsæt gulerødder og dadler skåret i små tern. Hæld olien i.
  3. Kom mel, salt og bagepulver i en si, og sigt den ned i æggesnapsblandingen.
  4. Hak valnødderne groft, og kom dem i dejen. Rør dejen grundigt sammen, til den er ensartet.
  5. Kom dejen i en form med bagepapir (25 x 25 cm). Stil kagen midt i ovnen, og bag den 45-50 min. ved 200 gr. Dæk kagen med stanniol, hvis den bliver for mørk undervejs.
  6. Pisk smør, flormelis og vanilje cremet, og bland flødeosten i.
  7. Fordel cremen på gulerodskagen, når kagen er afkølet, eller kom cremen i sprøjtepose, og pynt med rosetter på hvert enkelt stykke.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøll/ Opskrift: Susanne Engeltoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Kom alle ingredienserne til smoothien i en blender, og blend, til den har en jævn konsistens. Drik den til morgen- eller mellemmåltid med sugerør.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøll/ Opskrift: Susanne Engeltoft Rasmussen
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk