Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Syv opskrifter på simremad

I den mørke, kolde vintertid er det skønt at hygge sig inden døre med at putte masser af kærlighed og gode råvarer ned i gryderne. Der skal hakkes, snittes og svitses, men herefter passer simremaden stort set sig selv. Så grib den tungeste gryde, du ejer, og lad dig forføre af disse fortryllende retter.

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Vend kødet i hvedemel, og brun det i olie i en stegegryde. Snit løgene og skær auberginen i tern. Svits løg, aubergine og hakkede hvidløg med kødet et par min.
  2. Kom de øvrige ingredienser i, og lad gryden simre under låg i ca. 1 time, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Varm olien op i en gryde, og brun kødet. Hak løgene. Skær gulerødderne i skiver og pastinakkerne i tern. Kom grønsagerne i gryden, og svits dem med et par min. Kom vin, vand, salt, peber, persille, timian og laurbærblad i gryden, og kog det hele sammen i ca. 1 time, til kødet er mørt.
  2. Jævn evt. med majstivelse udrørt i koldt vand. Kog kort igennem, og smag til med salt og peber. Giv evt. retten et par dråber saucekulør, så får den en fin, gylden farve.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak løgene. Skær persillerødderne i tern. Varm olien op i en stegegryde. Vend kødet i hvedemel. Brun kødet. Kom løg og persillerødder i, og svits dem kort med. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen perlespelt. Kog op, og lad retten småsnurre under låg i ca. 2 timer. Smag til med salt og peber.
  2. Kog perlespelten efter anvisningen på emballagen. Vend dem i retten eller server dem til.
  3. Pynt retten med persille.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Del kyllingen i 4 stykker, og læg dem i en gryde. Kom 4 rejer, vand og salt i. Kog kyllingen ca. 1 time under låg. Tag kylling og rejer op. Pil kødet af benene, og del det i mindre stykker. Skind og ben kasseres. Pil også rejerne og hak dem fint. Si suppen, og gem den til senere.
  2. Kom mandler, hakkede løg, hvidløg, gurkemeje og karry i en blender eller foodprocessor, og miks det jævnt.
  3. Varm olien op i en gryde. Rør krydderiblandingen i, og steg den 1-2 min. Kom 4-8 dl af suppen i sammen med kylling og rejer. Kog det op. Kom de 8 hele rejer i, og kog dem med i 5 min. Kom bønnespirer og sukkerærter i, og kog dem med i 2 min.
  4. Halver agurken, og skab kernerne ud. Skær de halve agurker i tynde skiver. Rør dem i yoghurten sammen med finthakket chili og salt. Pynt evt. med friske korianderblade. Server til gryden sammen med brød.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Bank kødet ud med en kødhammer, til det er cm tykt. Skær det i kvarte stykker. Skær peberfrugter og løg i tern. Kom peberfrugter, løg, karry, hvidvinseddike, sambal oelek, tomatkoncentrat og hvidløg i en blender eller foodprocessor, og miks det sammen. Kom det i en skål. Kom kødet i, og mariner det 1 time i køleskab.
  2. Varm olien op på en pande, og kom kød og marinade i. Steg kødet heri ca. 5 min. Kom bouillonen og kokosmælken i, og kog op. Lad gryden simre ca. 2 timer, til kødet er meget mørt. Rør i gryden en gang imellem, så du er sikker på, at den ikke brænder på.
  3. Server gryden med det foreslåede tilbehør.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i olie i en gryde. Kom bouillonen ved, og kog op. Tilsæt sojasauce, ingefær, limesaft og sukker. Kog det sammen 1 time, til kødet er meget mørt. Kom snittede forårsløg og skivede gulerødder i. Kog det sammen yderligere 5 min.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser. Kom mælk, olie og wasabipasta i. Smag til med salt. Server mosen til gryderetten sammen med salat.
Tips!
I stedet for kartoffelmos kan du servere jasminris til retten og evt. servere wasabi til i en lille skål.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Miks appelsinjuice, limesaft, jalapeno, hvidløg, oregano og spidskommen sammen i en blender. Kom det i en skål, og vend kødet i. Lad kødet marinere 1 time i køleskabet. Kog vandet op med salt. Kom kød og marinade i, og lad det simre under låg i ca. 1 1/2 time, til kødet er meget mørt.
  2. Skær tomater og avocadokød i små tern, og kom dem i en skål. Kom limesaft i. Snit forårsløgene i fine skiver, og vend dem i skålen sammen med hakket jalapenochili, finthakket hvidløg, koriander og salt.
  3. Server kødet med salsaen og det foreslåede tilbehør.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper

Dagens lækkeri

Skønt bagværk