Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Spis pizza i haven

Pizza er både nem og lækker sommermad og på de lange, lune sommeraftener er det oplagt at nyde pizzaen ude i det fri. Metoden er helt den samme, uanset om du bager i en almindelig ovn eller i en udendørs pizzaovn, men ligesom med grillen er det altid super hyggeligt at lave og spise maden udendørs. Her får du 5 opskrifter på skønne sommerpizzaer samt en grundopskrift på den lækreste pizzadej og en herlig tomatsauce.

 

Grundopskrift på pizzadej og tomatsauce

Pizza med peperoni

Pizza med oksekød, salat og dressing

Pizza: De 4 årstider

Pizza Margarita

Pizza med kartoffel og parmaskinke

Annonce

Tærter, pizza og madpandekager
Grundopskrift på pizzadej og tomatsauce
(2-4 pizzaer)
Pizzadej:
15 g gær
3 dl vand
1 tsk. salt
500 g pizzamel
Tomatsauce:
2 fed hvidløg
1 tsk. oregano
¾ tsk. salt
Sådan gør du:
  1. Pizzadej: Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt i. Tilsæt pizzamel. Ælt dejen godt i 5-10 min., til den er elastisk og meget smidig.
  2. Lad dejen hæve et ikke for varmt sted ca. 3 timer. Eller allerbedst, stil den tildækket i køleskabet 8-10 timer. Tag i så fald dejen ud, 20 min. før du skal udrulle den.
  3. Lav 2-4 kugler af dejen, og læg dem på et meldrysset bord. Tryk dejen flad til en cirkel med hænderne. Rul nu dejen ud, til den er ca. ½ cm tyk. Læg dejen over på bagepapir. Bøj evt. kanten ind hele vejen rundt, så kanten bliver lidt højere end resten af pizzaen.
  4. Tomatsauce: Skær et kryds i tomaterne, og dyp dem i kogende vand 1 min. Flå skindet af dem, og skær dem i mindre stykker med saft og kerner.
  5. Kog tomater og de øvrige ingredienser til tomatsaucen sammen. Rør igryden jævnligt. Det tager ca. 15-20 min. Saucen skal være tyktflydende.
Tips!
Når du bager pizza i almindelig ovn: Varm pladen op i ovnen, inden du lægger pizzaen på, det giver en sprødere bund.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opksrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Fordel tomatsaucen over pizzabunden.
  2. Fordel peperoni, oliven og evt. løg over. Drys ost og oregano over. Dryp med oli-venolie.
  3. Bag pizzaerne. Pynt evt. med rosmarin.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opksrift: Bente Nissen
Sådan gør du:
  1. Kom tomatsaucen på pizzaen. Vend kødet med hvidløg, chili, olivenolie, salt og peber. Fordel det over pizzaerne. Drys osten over. Bag pizzaen.
  2. Fordel godt skyllet og afdryppet rucolasalat over. Rør den græske yoghurt med purløg, salt og peber, og dryp det over pizzaerne.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opksrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Fordel tomatsaucen over pizzabunden.
  2. Skær skinken i tern. Afdryp tun og artiskokker. Skær champignonerne i tynde skiver.
  3. Fordel de 4 slags fyld på hver sin fjerdedel af pizzaerne. Drys de to slags ost over. Dryp med olivenolie, og bag pizzaerne. Pynt evt. hver årstid med hver sin slags salat.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opksrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Fordel tomatsaucen over pizzabunden. Fordel mozzarellaosten over. Drys evt. parmesan over. Drys oregano over, og dryp med olivenolie. Bag pizzaen.
  2. Pesto: Kom basilikumbladene i en foodprocessor eller blender sammen med finthakket hvidløg og salt. Miks det sammen. Tilsæt panderistede pinjekerner og friskrevet parmesanost. Miks igen. Tilsæt olien lidt ad gangen, til der dannes en jævn tyk sauce. Pestoen kan holde sig et par dage i køleskab.
  3. Fordel friske skiver af tomat, basilikumblade og lidt pesto over pizzaerne.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opksrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Fordel tomatsaucen over pizzabunden. Fordel kartoffelskiver og oliven over. Drys osten over. Dryp med olivenolie. Bag pizzaerne.
  2. Fordel parmaskinke og basilikumblade over.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opksrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk