Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 dejlige opskrifter: Spis dig sund med ingefær

Ingefær er et skønt krydderi, som passer godt i både det søde og det salte køkken og i al slags mad lige fra asiatiske retter til marmelade. Også i folkemedicinen har den en stor plads, så spis bare rigeligt af den.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Bland salt, fem-krydderi, ingefær, hvidløg, eddike og sukker med lidt varmet vand. Læg andestykkerne i en frostpose, hæld marinaden ved, og bind en knude. Læg kødet i køleskabet i 8-10 timer.
  2. Dup kødet tørt, og steg det ved 200 gr. I ca. 20 min., eller til det er gennemstegt.
  3. Varm olien til saucen op i en wok eller sauterpande. Tilsæt først hvidløg og chili, og derefter alt det øvrige, bortset fra bouillon og forårsløg, og rør godt. Når alt er gennemvarmt, tilsættes andekødet i skiver, bouillon og forårsløg, og det hele varmes igennem, jævnes let og smages til. Drys med peanuts, og server med løse ris.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommerne med sukkeret, tildet er cremet og kummende. Tilsæt sirup,appelsinsaft og -skal. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  2. Frys isen i en fryseegnet beholder i mindst 6 timer. Har du en ismaskine, kan du fryse isen heri, så skal fløden bare røres i cremen uden at blive pisket til skum først. Ved servering pyntes isen med reven lime- eller appelsinskal.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Rør dejen sammen. rul den til 4 pølser a 35 cm. Pres dem lidt flade, og læg dem på bagepapir.
  2. Bag kagestængerne ca. 10-12 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Læg dem på et skærebræt, og skær dem i ca. 3 cm bredde snitter. Lad dem køle af.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl
Sådan gør du:
  1. Skær ingefær i papirtynde skiver, løget i både, gulerødder i skrå skiver, peberfrugt i tern, rødbede i tynde stave, kartofler i tern, hvidkål i lidt grove stykker, og blegselleri i skiver. Varm smørret på en pande eller i bunden af en gryde, og steg grønsagerne. Tilsæt kommen, og hæld bouillon på. Lad det koge, til rødbederne er møre. Smag til med salt og peber.
  2. Rør cremefraiche og ingefær sammen, og smag til med ingefær og salt.
  3. Server suppen med cremefraiche og brød til.
Tips!
Denne suppe er helt uden kød, men hvis du ønsker lidt kød, er bacon et godt valg, da det tilfører smag. Bacon er meget fed, så du kan stege det ved siden af og kassere fedtet, inden du kommer det i suppen, derved reduceres fedttilførslen kraftigt. Hvis suppen skal være mere fyldig og mættende, kan du lave den med oksekød i strimler.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Susanne Engelstofte Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Skær græskarkødet i 1 x 1 cm tern. Bland forlagen, og hæld den over. Lad det stå køligt og tildækket natten over. Si forlagen fra og kasser den.
  2. Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde, og kog det op. Kom græskarternene i, og kog dem ca. 10 min. Tag græskarternene op med en hulske, og læg dem i rene og skoldede glas.
  3. Kog syltelagen lidt ind, til der dannes seje bobler. Skum af. Hæld den varme lage over græskarternene. Læg en omvendt underkop eller lign. over, til alle ternene holdes under lagen.
  4. Luk glasset til, og opbevar det mørkt og køligt.
Velbekomme!
Annonce

Hendes Verden i denne uge