Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Sommermad med pesto

Hjemmelavet pesto er en herlighed, der virkelig kan løfte hverdagsmaden op på et andet niveau, og du kan bruge den som både dip, dressing og kold sauce.


Laks med basilikumpesto

Kartofler med persillepesto

Sandwich med peberfrugtpesto

Pasta med tomatpesto og rejer

Annonce

Fisk
Hvis du er glad for den færdigkøbte Pesto genovese, vil du opdage, at den hjemmelavede udgave her er direkte afhængighedsskabende.
Sådan gør du:
  1. Skyl basilikumbladene, og lad dem dryppe af. Miks alle ingredienserne til pestoen i blender eller foodprocessor. smag til med salt og peber. det kan ikke svare sig at lave en mindre portion, så hellere fryse overskuddet.
  2. Drys laksen med salt og peber, og stil den under ovngrillen i 8-10 min. nyd den varm eller kold med brød, salat og pesto som dyppelse.
Tips!
Prøv også at erstatte basilikum Med f.eks. rucola, persille, mynte eller med 4-5 urter som basilikum, persille, dild og løvstikke – alt efter hvad du har i haven.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Småretter, snacks & tilbehør
Pesto kan sagtens fryses, men vent med at tilsætte osten, til pestoen skal bruges, hvis du vil gemme den på frost i flere måneder. Skal du bruge den inden for nogle få uger, kan du sagtens komme osten i med det samme.
Sådan gør du:
  1. Kog kartoflerne møre, og lad dem køle af.
  2. Vask persillen, og lad den dryppe af. Miks persille, ost, pinjekerner, olie og løg i en blender eller foodprocessor. Smag til med salt og peber.
  3. Bland kartoflerne med pesto, og drys lidt ristede pinjekerner over.
Tips!
Server pestokartoflerne som tilbehør til grillmad og andre former for stegt kød, fugl og fisk. Prøv også at erstatte basilikum med f.eks. rucola, persille, mynte eller med 4-5 urter som basilikum, persille, dild og løvstikke – alt efter hvad du har i haven.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Karen Hare

Småretter, snacks & tilbehørKød
Alle peberfrugter kan bruges på denne måde, men de gule og røde har en sødere og mildere smag end de grønne.
Sådan gør du:
  1. Skær kødet af de skyllede peberfrugter i store stykker. læg dem på bagepapir, og stil dem under ovngrillen med skindet opad, til de er godt sortblissede. Pak dem i folie og derefter et viskestykke, og vent 15-20 min. træk så skindet af peberfrugterne, skyl peberfrugtkødet, og blend det med løg, ristede pinjekerner, parmesan og olie. smag til med salt og peber.
  2. Del og flæk brødene, og rist dem evt. let. smør med masser af pesto, og dæk med salat og kød.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Pasta og nudler
Tomatpestoen er meget smagstæt og rigtig god til pasta. Konsistensen er fast, du kan justere den med mere olie eller lidt af kogevandet fra pastaen, hvis du ønsker det. Den er også god i sandwich.
Sådan gør du:
  1. Kog tomaterne i vinen i ca. 10 min., og lad det køle af. blend vin, tomater, hvidløg, chili og olie sammen. smag til med salt og peber.
  2. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
  3. rist græskarkernerne i lidt olie på en pande, og rør rundt, til de er poppet færdig.
  4. Hæld vandet fra pastaen, bland den med så meget af tomatpestoen, som du synes, og gem resten på køl. Anret sammen med store, optøede rejer og ristede græskarkerner. Pynt evt. med dild.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper

Skønt bagværk