Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Sommerens skønne desserter

Chokolade, is og bær. Så har du næsten alt, hvad du behøver for at kunne lave en lækker dessert. Se her, hvordan vi har mikset de tre ting.

 

 

Vi har samlet 13 skønne opskrifter på desserter der kan friste og udfordre enhver, her er opskrifter til både nybegynderen og den mere øvede dessertkok:

 

  • Rabarberfool med trekantkager
  • Hindbær-Charlotte i glas
  • Fersken-fragilité
  • Creme Brulée med jordbær
  • Panna cotta med lime og sprøde kagestænger
  • Myntemarinerede frugter med marengs
  • Hvid chokolade-rabarbertrifili
  • Chokolademarqiuse med karamelsauce
  • Moussecake med bailey
  • Frossen hindbærtiramisu
  • Kold rabarbersuppe med mynte og is
  • Supernem islagkage med jordbær
  • Is med pandekager, kiwisalsa og sukkerstegte nektariner
Annonce
Sådan gør du:
  1. Rabarberfool: Kog rabarber, sukker, vand og kanel sammen i en gryde i ca. 10 min. Afkøl det.
  2. Vend rabarberblanding og creme sammen. Fordel det i portionsglas, og servér med trekantkagerne herunder.
  3. Trekantkager: Kom smuttede mandler i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i 8-10 min. Afkøl dem. Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor.
  4. Smuldr smørret i mel og blendede mandler blandet med flormelis. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
  5. Udrul dejen i ca. 1⁄4 cm’s tykkelse, og skær trekanter ud, ca. 8 cm på den længste side.
  6. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe.
  7. Rør glasuren sammen, og smør den på 8 af kagerne. Pynt evt. kanterne af kagerne med lidt sigtet flormelis.
  8. Server de pyntede kager til rabarberfoolen. Resten af kagerne kan gemmes i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Relaterede opskrifter

Prøv denne lækre og anderledes variation af Charlotte Royale.
Hindbær-Charlotte i glas
(8 personer)
Hindbær-charlotte i glas
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 2 timer, heraf arbejdstid: 1 timer
Rouladebund:
120 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Fyld:
Vaniljecreme:
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
Desuden:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Roulade: Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver, og si det ned i æggeblandingen. Bland det hele sammen.
  2. Smør et stykke bagepapir med smør, og smør dejen ud i en firkant på 30 x 40 cm. Bag rouladen i ovnen ved 200 gr. i 8 min.
  3. Drys sukker på et andet stykke bagepapir. Læg rouladen herpå med oversiden nedad. Fjern det første stykke bagepapir.
  4. Smør marmeladen på. Rul sammen til en roulade, mens kagen stadig er lun.
  5. Vaniljecreme: Kom ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen. Varm cremen op, til den bobler. Den udskrabede vaniljestang koges med.
  6. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen og tag vaniljestangen op. Pisk de 2 dl fløde til skum, og vend det i cremen.
  7. Fordel cremen i 8 glas. Skær rouladen i skiver, og kom 2 skiver i hvert glas.
  8. Pisk fløden til skum, og pynt med det på toppen af desserterne. Fordel lidt bær i hvert glas.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/ Opskrif: Bente Nissen Lundsgaard

Fersken-fragilité
(10 personer)
Sværhedsgrad: Svær
Tidsforbrug: 2 timer, heraf arbejdstid: 1 time og 15 min.
200 g flormelis
Creme:
100 g flormelis
Desuden:
2 spsk. citronsaft
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Kom nødderne i en bradepande, og rist dem 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Kom nødderne i et rent klæde, og gnid skallerne af. Hak nødderne gennem en persillekværn eller i en foodprocessor, de skal ikke males helt til pulver.
  2. Lav en bageform af bagepapir, ca. 20 x 40 cm. Pensl formen med smør og drys med mel.
  3. Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af flormelisen i. Vend resten af flormelis og nødder i. Kom dejen i formen, og bag den ved 150 gr. på midterste ovnribbe i ca. 45 min.
  4. Afkøl kagen, og vend den ud på et stykke bagepapir. Fjern forsigtigt papirformen, og skær kagen i 2 halve.
  5. Pisk fløde, æggeblommer, flormelis og vaniljesukker sammen. Udrør majsstivelsen heri. Varm op til kogepunktet under omrøring.
  6. Afkøl cremen. Rør i den flere gange undervejs.
  7. Pisk smørret igennem til mayonnaisekonsistens. Pisk cremen i smørret.
  8. Skræl fersknerne, og skær dem i små tern. Dryp dem med citronsaft. Vend ferskenternene i cremen.
  9. Fordel cremen på halvdelen af kagebunden. Læg den anden halvdel over. Sæt kagen på køl eller i fryseren en times tid, så er den nemmere at skære ud.
  10. Servér med hindbærsirup eller coulis
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Creme Brulée med jordbær
(4 personer)
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 13 ½ time, heraf arbejdstid: 30 min.
4 spsk. sukker
Desuden:
200 g jordbær
4 spsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Kog sukker, fløde, mælk og vaniljekorn op. Rør æggeblommerne sammen, og hæld flødeblandingen i.
  2. Fordel blandingen i 4 små tærteforme. Stil dem på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 130 gr. i ca. 1 time.
  3. Afkøl dem helt natten over i køleskab.
  4. Skær jordbærrene i skiver, og fordel dem over cremen. Drys med sukker.
  5. Stil dem under ovngrillen, til sukkeret gyldner. Har man en lille gasbrænder er den optimal at bruge.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/ Opskrift Bente Nissen Lundsgaard

Panna Cotta med lime og sprøde kagestænger
(6 personer)
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 13 timer, heraf arbejdstid: 1 time
100 g sukker
Pynt:
Desuden:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Panna Cotta med lime: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Kom fløde, sukker, udskrabet vaniljestang, vaniljekorn og limeskal i en gryde, og kog det op. Fjern vaniljestangen. Knug husblassen, og rør den i.
  3. Fordel cremen i 6 portionsforme eller glas. Lad cremen stivne i køleskabet i mindst 12 timer eller natten over.
  4. Dyp formene i varmt vand. Løsn kanten med en skarp kniv, og vend panna cottaen ud på tallerkner. Her har vi lavet desserten i glas, så de skal ikke vendes ud. Pynt evt. med lidt reven limeskal.
  5. Kagestænger: Læg dejpladen på et meldrysset bord. Rul marcipanen ud, så den fylder 1⁄3 af dejpladen på langs.
  6. Læg marcipanen på dejpladens midte. Fold dejen ind over marcipanen først fra den ene side og så fra den anden side.
  7. Rul dejen ud, så den har samme størrelse som en plade butterdej.
  8. Skær dejen i 6 strimler på langs. Sno dejstrimlerne, og læg dem på bagepapir.
  9. Pensl med æggehvide og drys med perlesukker.
  10. Bag stængerne ved 180 gr. i ca. 25 min. Afkøl dem, og server dem til panna cottaerne.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Myntemarinerede frugter med marengs
(4 personer)
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 1½ time, heraf arbejdstid: 45 min.
250 g jordbær
1⁄2 ananas
75 g ribs
Lage:
2 dl sukker
3 dl vand
4 spsk. citronsaft
Marengs:
100 g sukker
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Kog sukkerlagen sammen 5 min. Afkøl den, og fjern vaniljestang og myntekviste.
  2. Skær frugten ud i mindre stykker og fordel dem i portionsglas. Vend ribs i. Hæld lagen over frugten.
  3. Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af sukkeret i til sej marengs. Vend resten af sukkeret i. Farv evt. med bolsjefarve.
  4. Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og lav 25 toppe på bagepapir af marengsen.
  5. Bag dem ved 125 gr. i ca. 50 min. Afkøl dem i den slukkede ovn.
  6. Server frugten med marengs til.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skrab kornene ud af vanilje stangen. Kog rabarber, hindbær, sukker og tom vaniljestang op i en gryde ca. 5 min. Afkøl det. Fjern vaniljestangen.
  2. Knus makronerne, og fordel dem i portionsglas. Fordel rabarberblandingen over.
  3. Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn.
  4. Pisk æggeblommerne med flormelis og udskrabede vaniljekorn, til det er cremet. Rør chokoladen i.
  5. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.
  6. Smelt den knugede husblas i mikroovn eller over vandbad. Rør lidt af chokolademassen i.
  7. Rør husblassen i chokolademassen.
  8. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen.
  9. Fordel moussen over rabarberblandingen. Man kan også lægge makroner, rabarberblanding og mousse i flere lag i stedet.
  10. Lad desserten stå i køleskabet en times tid.
Velbekomme!
Foto: MIkkel Adsbøl/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Chokolademarquise: Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Kog fløden op, og opløs den knugede husblas heri. Tag gryden fra varmen. Hak de 100 g mørk og de 100 g mælkechokolade, og smelt dem i fløden. Lad det afkøle ca. 10 min.
  2. Pisk æggeblommerne cremede med sukker, og vend dem i chokoladen. Rør hakket chokolade, Grand Marnier og reven appelsinskal i.
  3. Pisk fløden til skum, og vend den i chokoladeblandingen.
  4. Skær den bagte rouladebund til, så du har 2 stykker kage, der passer til en 2 l brødform. Læg den ene i en brødform foret med bagepapir. Fordel moussen over. Læg den anden kagebund over.
  5. Pak film over, og stil den i fryseren i 2-3 timer. Skær den i skiver og servér den med karamelsauce.
  6. Karamelsauce: Kog alle ingredienserne sammen i 3-4 min. Afkøl saucen.
Tips!
Tilsæt evt. 1 tsk. instant kaffepulver til karamelsaucen, og kog det med det sidste minuts tid.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Smelt chokoladen. Pisk æggeblommer og flormelis skummende. Vend sigtet kakao og majsstivelse i. Rør chokoladen og vandet i. Pisk hviderne stive, og fold dem i.
  2. Foer en springform på 22 cm i diameter med bagepapir. Kom dejen i, og bag bunden ca. 40 min. ved 180 gr. Afkøl den.
  3. Udblød husblassen 10 min. i koldt vand.
  4. Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
  5. Varm mælken op med den flækkede vanilje stang. Lad mælken trække 5 min. Fjern vaniljestangen, og varm igen mælken op til kogepunktet. Smelt husblassen heri.
  6. Rør nu lidt efter lidt den varme mælk ned i chokoladen. Rør Bailey i. Pisk fløden til let skum, og vend den i chokoladen.
  7. Foer en springform på 22 cm i diameter med bagepapir. Læg den bagte kagebund i. Kom chokolademoussen over kagebunden i springformen. Dæk den til, og stil den i køleskabet i 3-4 timer.
  8. Pynt med sigtet kakaopulver. Skær kagen i portionsstykker, og servér den med hindbær eller jordbær og flødeskum.
Velbekomme!
Foto: MIkkel Adsbøl/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen. Pisk fløden til skum, og pisk mascarpone i. Vend skummet i æggemassen.
  2. Kom halvdelen af ladyfingers i en brødform foret med plastfilm. Dryp halvdelen af Grand Marnieren over kagerne. Fordel halvdelen af mascarponeblandingen over, dernæst hindbær og resten af mascarponeblandingen. Fordel resten af ladyfingers over, og dryp dem med resten af Grand Marnieren.
  3. Frys isen i mindst 4 timer. Tag isen ud af brødformen, og skær den i skiver.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Søde sager og drikke
Kold rabarbersuppe med mynte og is
(6 personer)
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 2 timer, heraf 30 min.
300 g rabarber
4 dl vand
4 dl sukker
Sådan gør du:
  1. Flå den røde skræl af rabarberne, og kog dem op i vand, sukker og limesaft 5 min. Si lagen.
  2. Skær rabarberstængerne ud i 6 cm stykker, som skæres igennem på langs. Læg dem i et ovnfast fad, og hæld den kogte lage over.
  3. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i 15-20 min. Tag fadet ud og køl rabarber og lage helt af.
  4. Fordel rabarberstykker og lage i 6 tallerkner. Arranger iskugler og jordbær eller hindbær over.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Søde sager og drikke
Supernem islagkage med jordbær
(6 personer)
Sværhedsgrad: Nem
Tidsforbrug: 4½ timer, heraf arbejdstid: 30 min
500 g jordbær
Sådan gør du:
  1. Rør vaniljeisen lidt blød. Knus rutebilerne og rør dem i isen.
  2. Foer en springform på 22 cm i diameter med bagepapir. Kom isblandingen i. Frys isen mindst 4 timer.
  3. Tag isen ud af formen, og læg den på et fad. Fordel jordbær i skiver over. Pynt evt. med flødeskum eller server det til.
Tips!
I stedet for rutebiler kan man knuse 3-4 Dajmplader og vende dem i.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Søde sager og drikke
Is med pandekager, kiwisalsa og sukkerstegte nektariner
(6 personer)
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 1½ time, heraf arbejdstid: 1 time
Små pandekager:
240 g hvedemel
1 knsp. salt
2 spsk. sukker
4 æg
Desuden:
1 dl sukker
30 g smør
2 spsk. citronsaft
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Pandekager: Bland mel, salt, sukker og vaniljesukker. Rør æg og kærnemælk i, og rør dejen jævn.
  2. Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet. Smelt smørret, og rør det i.
  3. Bag pandekagerne, ca. 15 cm i diameter og gerne lidt tykke, i smør på en pande.
  4. Skræl kiwifrugterne, og skær dem i små tern. Bland dem med citronsaft.
  5. Skær nektarinerne i både.
  6. Smelt sukkeret på en støbejernspande. Smelt smørret i sukkeret. Steg nektarinerne i blandingen, til de er gyldne.
  7. Server pandekagerne.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge