Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Solbær - havens skønneste bær

Lav din egen marmelade, saft og forfriskende slush, eller nyd solbærrenes intense smag i en lækker kage.

 

Solbærmuffins

Solbærsaft

Solbærslush

Solbærsyltetøj

Solbærkage

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i mel blandet med bagepulver. Rør de øvrige ingredienser i undtagen solbær og flormelis. Vend solbærrene i 2 spsk. flormelis, og vend dem i dejen.
  2. Smør 12 muffinsforme og fordel dejen heri. Bag dem ved 175 gr. på midterste ovnribbe i ca. 30 min. Pynt med et drys flormelis eller glasur.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skyl solbærrene, og kog dem op i en gryde med citronsaft og vand, til de brister. Hæld det i en saftpose eller i et rent klæde over en sigte. Lad saften dryppe af et par timer.
  2. Mål saften af, og beregn sukkermængden.
  3. Kog saften op igen, og rør sukkeret i. Kog saften ca. 5 min. Skum af.
  4. Hæld saften på rene skoldede flasker, og luk dem til. Opbevar saften i køleskab eller frys den, hvis den skal holde sig længe.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Solbærslush
4 glas
4 dl vand
Desuden:
Sådan gør du:
  1. Kom saft og vand i en fryseegnet beholder. Frys det et par timer, til det bliver til grødis. Kom det i glas, og fordel en iskugle i hver.
Tips!
Hvis det er til voksne, kan man hælde lidt champagne over.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skyl solbærrene, og kog dem op med citronsaften i en gryde. Rør sukkeret i. Småkog syltetøjet ca. 10 min. ved jævn varme uden låg. Skum af.
  2. Kom syltetøjet på rene, skoldede glas. Luk glassene til. Opbevar syltetøjet mørkt og køligt, gerne i køleskab.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Fordel halvdelen af solbærrene i en springform, 22 cm i diameter, foret med bagepair. Bland ingredienserne til toppingen sammen, og fordel det over solbærrene.
  2. Pisk muscovadosukker og smør cremet. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt vaniljesukke eller ekstrakt. Vend mel blandet med bagepulver i. Fordel dejen over toppingen. Bag kagen ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 55 min. Stik et træspyd i kagen, hvis der hænger dej på, skal den bage lidt mere.
  3. Afkøl kagen lidt i formen. Vend den ud på et fad, og afkøl den helt. Pynt med flødeskum, friske bær og nødder.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce