Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Sødt med citrus - 5 dejlige opskrifter

Citrusfrugter er med deres syrlighed perfekte til at lave desserter og kager med. Her får du både de klassiske opskrifter og nogle helt nye variationer.

 

Nem appelsinmarmelade

Marengs med pink grape

Mini-citronmåner

Lækker citronfromage

Appelsinlagkage

Sådan gør du:
  1. Skyl og tør appelsinerne. Skær stilkenden af. Del appelsinerne i mindre stykker med skræl. Fjern eventuelle kerner.
  2. Blend appelsinerne i en foodprocessor eller blender.
  3. Kog appelsinmassen og vand i ca. 15 min. under låg. Tilsæt sukkeret, og lad massen koge yderligere 15 min. uden låg. Skum af.
  4. Kom marmeladen i rene, skoldede glas. Luk glassene til. Opbevar marmeladen mørkt og køligt, gerne i køleskab.
Tips!
Da sukkerindholdet er højt, kan marmeladen holde sig op til et års tid. Du kan også skylle glassene og lågene med atamon for at være på den helt sikre side.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Marengs med pink grape
4 personer
Marengs med pink grape
75 g sukker
100 g blåbær
Desuden:
1 spsk. flormelis
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af sukkeret i lidt ad gangen. Vend resten af sukkeret i. Form marengsen til 4 fuglereder på bagepapir på en bageplade.
  2. Bag marengsene ved 125 gr. på midterste ovnribbe ca. 1 time. Afkøl marengsene.
  3. Skær først lidt af toppen og bunden af grapefrugterne. Skær herefter skallen og den hvide hinde af. Skær kødet ud i fileter ved at skære ned mellem hinderne. Skræl kiwifrugterne, og skær dem i tern. Skyl og afdryp blåbærrene godt. Pisk fløden til skum, og tilsæt vaniljekorn og flormelis. Kom det i marengsrederne, og pynt med frisk frugt.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Rør smørret med sukker og vaniljesukker. Kom citronsaft og citronskal i.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen. Vend hvedemel blandet med bagepulver i. Rør også mælk i.
  3. Fordel dejen i smurte muffinforme. Brug f.eks. tykke hvide papirmuffinforme, så kan du efter bagningen flytte dem over i farvede papirforme. Bag kagerne i ca. 30 min. ved 175 gr. på nederste ovnribbe. Stik et spyd i kagerne, hvis der hænger ubagt dej på, skal de bages lidt længere. Afkøl kagerne.
  4. Rør flormelis og citronsaft sammen til glasur, og farv den gul med levnedsmiddelfarve. Fordel glasuren over kagerne, og lad den stivne. Her har vi pyntet med rosenblade og limebåde.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom husblassen i blød i koldt vand 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker, til det er cremet. Tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til den er fingervarm. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  4. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt – det tager ikke særlig lang tid – så vend da først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål. Stil skålen i køleskab et par timer. Pynt med flødeskum og finthakket chokolade.
Tips!
Hvis du smelter husblassen i mikroovn, skal den kun lige smelte.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Citrusfrugter er med deres syrlighed perfekte til at lave desserter og kager med. Prøv denne lækre appelsinlagkage.
Skøn appelsinlagkage
8 personer
Appelsinlagkage
3 æg
125 g sukker
2 spsk. mælk
¾ tsk. bagepulver
Fyld:
3 blade husblas
3 spsk. sukker
Pynt:
100 g hindbær
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk, til det er skummende. Tilsæt mælk, bagepulver og de to slags mel. Kom dejen i en springform foret med bagepapir (22 cm i diameter), og bag kagen ca. 40 min. ved 175 gr. Tjek, at den er gennembagt ved at stikke et spyd i kagen. Hænger der rå dej på, skal den bage lidt længere.
  2. Afkøl kagen, og skær den ud i 3 bunde med en skarp kniv.
  3. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Tag husblasbladene op af vandet, og kom dem i en skål, der kan tåle varme. Smelt husblassen i mikroovn eller over vandbad. Rør appelsinsaften i.
  4. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kom appelsinskal og husblasblandingen i. Rør det sammen. Lad det stå i ca. 10 min. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i appelsinblandingen.
  5. For en springform med husholdningsplastfilm. Læg 1 lagkagebund på et fad. Knus makronerne i en skål, og dryp med Grand Marnier. Fordel halvdelen af makronerne på bunden. Kom halvdelen af appelsincremen over. Læg den anden bund over. Fordel resten af makronerne og appelsincremen over. Læg den sidste bund over. Pisk fløden til skum, og smør det på kagen. Pynt med appelsinfileter og hindbær. Se tip til udskæring under Marengs med pink grape.
Tips!
Du kan også bruge købte bunde til kagen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce