Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Søde sommerfristelser med bær

Skønne danske sommerbær, så bliver det ikke meget bedre. Her har vi samlet en række søde fristelser, hvis familie og venner skal forkæles. Vi byder på:

 

Rødgrød med fløde og mandler

Små hindbærtærter

Brownies med hvid chokolade og solbær

Marmelade med hindbær og ribs

Jordbærlagkage

Annonce

Søde sager og drikke
Rødgrød med fløde og mandler
(4 pers.)
200 g hindbær
200 g jordbær
100 g ribs
3 dl vand
ca. 125 g sukker
1¾ spsk. majsstivelse
½ dl vand
Desuden:
75 g ribs
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skyl bærrene. Kom dem i en gryde, og hæld vandet ved. Kog det sammen ca. 5 min. Hæld det i en sigte. Pres mest mulig saft ud af bærrene med bagsiden af en sauceøse eller suppeske.
  2. Kog saften op igen, og smag til med sukker. Du kan nu vælge, om du vil koge de sidste hele bær med, eller du hellere vil have dem rå over grøden som pynt. Hvis du vil have dem kogt med, skal du komme
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i hvedemel og sukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Smør 8 kraftige papirmuffinforme med blødt smør, og stil dem evt. i en metalmuffinbageform. Udrul 8 cirkler af dejen. Fordel dejen i formene. Tryk dejen ud, så det går lidt op over kanten.
  3. Bag tærtebundene ca. 15 min. ved
Tips!
Her har vi stillet tærterne i lyserøde papirmuffinforme, efter de er færdigpyntede.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. For en firkantet form (20 x 20 cm) med bagepapir.
  2. Smelt smør og sukker sammen i en lille gryde. Tag gryden fra varmen. Hak den hvide chokolade, og rør den i gryden, til den er smeltet. Afkøl til det er lunkent. Kom blandingen i en skål, og rør 1 æg i ad gangen. Rør vaniljesukker og appelsinskal i. Bland hvedemel, valnødder og bagepulver, og rør det i. Skyl og afdryp solbærrene, og vend dem i flormelis, og bland dem herefter i dejen.
  3. Kom dejen i formen. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 30-35 min. Lad kagen afkøle i formen. Skær i små tern. Pynt evt. med sigtet flormelis.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Denne marmelade er super nem at lave, fordi friske ribs har den fordel at de indeholder meget pektin, som naturligt stiver marmeladen.
Marmelade med hindbær og ribs
(2-3 glas)
200 g hindbær
400 g sukker
Sådan gør du:
  1. Rens hindbærrene. Skyl ribsene. Kom hindbær og ribs i en gryde. Hæld sukkeret over. Kog marmeladen langsomt op. Småkog marmeladen under låg ca. 10 min. Skum af.
  2. Kom marmeladen i rengjorte og skoldede glas. Luk til. Opbevares i køleskab.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Bunde: Pisk æggene luftige, og pisk sukkeret i. Pisk smør i. Tilsæt evt. citronskal. Vend sigtet hvedemel og hjortetaksalt i.
  2. Tegn 3 cirkler med en diameter på 22 cm på 3 stykker bagepapir. Fordel dejen på cirklerne.
  3. Bag bundene ca. 8 min. Ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Bag en ad gangen. Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene, fjern forsigtigt bagepapiret, de er bagt på.
  4. Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommerne med flormelis, til det er cremet. Rør chokoladen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen.
  5. Skær jordbærrene i skiver.
  6. Læg en kagebund på et lagkagefad, og dryp med 2 spsk. Cointreau. Fordel 1/3 af cremen på den ene lagkagebund. Læg 1/3 af jordbærrene over. Læg den anden bund over, og gentag processen. Læg den sidste bund over, og dryp med Cointreau. Fordel resten af creme og jordbær over. Pynt evt. med et helt jordbær, ribs og 1 usprøjtet rose.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri