Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Søde sager med syrlige rabarber

Så er det endelig tid til at høste sæsonens første rabarber, nyd dem i skønne kager og desserter som disse.

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. beklæd en 18 cm springform med bagepapir på bund og sider.
  2. Smelt smør og chokolade. rør æg og sukker hvidt og skummende. bland de tørre ingredienser i dejskålen, tilsæt æggemasen og chokoladesaucen, og rør dejen sammen. hæld den i formen.
  3. Skær rabarberne i tynde skiver, og fordel dem over dejen. drys med rørsukker, og bag kagen ca. 25 min. ved 180 gr. den skal være let flydende, når den er færdigbagt. lad den køle helt af, helst til næste dag, og server med flødeskum eller is.
Tips!
Bag kagen dagen før, den skal bruges, så den får tid til at sætte sig.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker. kog vand og sukker op, tilsæt rabarberstykkerne, og kog dem møre uden at røre i dem. Alternativt kan du tilberede dem i ovnen. hæld da rabarberne, sukker og lidt vand i et ovnfast fad med folie over, og lad dem mørne ved 200 gr. i ca. 20 min.
  2. Smag yoghurten til med honning og citronskal. læg cremen lagvis med rabarberkompot og groft knuste biscotti. Pynt evt. med lidt strimlet citronskal.
Tips!
Kompotten er også fin som tilbehør i det salte køkken. Prøv evt. at koge 2-3 tynde skiver ingefær eller blomster af 1-2 klaser hyldeblomst med i kompotten.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Skær rabarberne i stykker på ca. 1 cm. kog vand og rabarber i ca. 10 min. når rabarberstykkerne er kogt i mos, sier du saften fra.
  2. Til saftevand sødes den varme saft efter smag. køl saften af, og fortynd den med isklumper og vand inden servering.
Tips!
kom evt. en flækket og udhulet vaniljestang i saften, hvis du vil have et delikat strejf af vanilje.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Opløs sukkeret i saften, det er nemmest, hvis du luner den lidt. hæld den sødede saft i en høj plasticboks, og stil den i fryseren. Pisk jævnligt, så frysningen bliver jævn
  2. Når isen har fået spisekonsistens, tilsætter du en æggehvide, der er pisket sammen med flormelis. frys isen, til konsistensen er tilpas. indfrysningen tager 5-6 timer i alt. er isen blevet for fast, kan den tempereres 10-15 min. i køleskabet og piskes igennem igen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
En solid klassiker, som vi her bager med rabarber under marengslåget, og det bliver den bestemt ikke ringere af.
Bedstefars skæg
1 stk.
125 g smør
125 g sukker
300 g mel
1¾ dl mælk
Desuden:
150 g sukker
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker hvidt. tilsæt æggeblommerne en ad gangen og derefter hviden. Sigt mel og bagepulver i skålen, tilsæt mælk, og rør dejen igennem. bred den ud i en smurt form (ca. 25 x 30 cm) og bag kagen ved 200 gr. i ca. 15 min.
  2. Pisk hviderne halvt, tilsæt 2 spsk. af sukkeret, og pisk hviderne helt stive. Vend resten af sukkeret i skummet.
  3. Dæmp varmen til 175 gr. drys frugten ud over kagen, fordel marengsdejen over frugten, og bag kagen videre i ca. 20 min. lad kagen hvile 10 min. i formen, inden du løfter den over på en rist for at køle helt af.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Smør formene, og fyld dem op med rabarberstykker. bland sukker, maizena og vaniljesukker, og hæld blandingen over frugten. tryk det hele lidt sammen.
  2. Smuldr smør og mel, og bland det med sukker og nødder. drys crumblen over frugten, og bag desserterne ved 200 gr. i 15-20 min.
Tips!
Lav evt. dobbelt portion af dejen, den holder sig mindst en uge i køleskab og kan bruges over alle mulige slags frugt.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Kog rabarbersaften op med en flækket og udhulet vaniljestang, og smag den til med sukker.
  2. Klargør og halver jordbærrene, og lad dem koge 5 min. i saften. tag gryden fra varmen, og vent et øjeblik. hæld udrørt kartoffelmel ud i desserten, og hæld den straks op i skåle eller glas. drys med lidt sukker.
  3. Skold og smut mandlerne, og server desserten med flækkede mandler og fløde.
Tips!
Du kan også jævne med maizena, men det giver en knap så smuk dessert, fordi saften bliver lidt uklar.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri