Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Sommerens sødeste jordbæropskrifter

Der findes rigtig mange dessertopskrifter med danskernes yndlingsbær: Jordbærret. Her har vi samlet de 5 bedste opskrifter fra vores arkiver, så nu kan sommeren godt komme an :-)

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skyl rabarberstilkene og skær dem i 1 cm brede skiver, tag 100 g fra og gem dem. Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte, tag 100 g fra og gem dem. Kog bærrene og rabarberskiverne møre i vandet 5-10 min., og pres blandingen gennem en sigte.
  2. Kom saften i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt sukkeret, og kom resten af rabarberne og jordbærrene i. Kog dem med 3-4 min. Smag evt. til med lidt ekstra sukker efter smag. Udrør kartoffelmelet i 1 dl vand, og rør det i grøden. Tag straks gryden fra varmen, grøden må nemlig ikke koge, når først kartoffelmelet er tilsat, for så bliver den ”lang”.
  3. Kom grøden i en skål, og drys overfladen med sukker. Afkøl grøden, og server den med fløde eller mælk til.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Endelig er det tid til at forlyste sig i farverige og forfriskende bærdesserter.
Hvid chokoladetrifli med bær
6 personer
200 g hindbær
150 g sukker
Creme:
2½ dl sødmælk
2½ spsk. sukker
1½ spsk. majsstivelse
Desuden:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kog ribs, hindbær, jordbær og sukker op i en gryde ca. 5 min. Lad det køle af.
  2. Pisk æggeblommer, mælk, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Bring cremen til kogepunket, mens du pisker. Lad cremen boble 1 min., mens du fortsat pisker. Tag gryden af varmen, og smelt den hakkede hvide chokolade heri. Afkøl cremen.
  3. Pisk fløden til skum, og pisk den og cremen sammen. Brug evt. en hånd-mikser.
  4. Knus makronerne, og kom dem i dessertglas. Dryp med kirsebærvin, og læg lagvist frugtkompot og creme i glassene. Pynt til sidst med friske bær.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

BagværkSøde sager og drikke
Jordbær er indbegrebet af god dansk sommer, og skal der være fest, så er dette en dekorativ og uhyre smagfuld kage.
Sådan gør du:
  1. Bunde:
  2. Pisk æggene luftige, og pisk sukkeret i. Pisk vandet i. Vend sigtet mel og hjortetaksalt i.
  3. Kom dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag den ca. 30 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, sidder der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen. Skær den i 3 bunde med en lang brødkniv.
  4. Kagecreme:
  5. Kom æg, sukker, majsstivelse og mælk i en gryde, og pisk det sammen. Kom vaniljekorn i. Kog cremen op til den begynder at boble under omrøring. Kom den i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen tildækket i køleskab.
  6. Pisk fløden til skum og vend det i den kolde creme. Læg en kagebund på et lagkagefad, og dryp evt. med 2 spsk. sherry. Fordel 1/3 af cremen på den ene lagkagebund. Læg 1/3 af jordbærrene skåret i skiver over. Gentag med de 2 andre bunde.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Bland appelsinsaft og Grand manier.
  2. Pisk æggeblommerne med flormelis. Tilsæt kornene fra 1 vaniljestang, og pisk det cremet. Pisk fløden til skum. Pisk mascarpone igennem, og pisk æggeblommecremen i. Vend flødeskummet i.
  3. Bland jordbær i skiver med sukker, og lad det trække 10 min. Fordel halvdelen af jordbærerne i et fad eller i portionsglas. Dyp lady fingers i appelsinsaften, og læg dem over. Fordel resten af jordbærrene ovenpå. Kom mascarponeblandingen over. Stil desserten i køleskab 1 times tid. Drys med høvlet chokolade, og pynt med jordbær.
Tips!
Kan du ikke få fat i mascarpone, kan du bruge cremefraiche 38 % i stedet.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Miks jordbærrene og 4 spsk. flormelis til puré i en foodprocessor eller blender.
  2. Pisk æggeblommer, resten af flormelis og piskefløde til cremet skum. Vend jordbærmassen og jordbærmarmelade i. Kom parfaitmassen i en fryseegnet form, og frys isen mindst 4 timer.
  3. Dyp kanten af kræmmerhusene i smeltet chokolade. Lad det stivne. Fyld kræmmerhusene med is.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce